2024. április 26., péntek

Jokić ott lesz Kínában!

Jelentősen megnőttek Szerbia éremesélyei az augusztus végén kezdődő kínai világbajnokságon, hiszen a minap a legjobb szerb kosaras, Nikola Jokić bejelentette, hogy ő is ott lesz a mundiálon. A fiatal zombori a 2016-os riói olimpián már ott volt az ezüstérmes csapatban. Azóta az NBA-ben a legkiválóbbak között tartják számon, idén a Denver vezéreként a rájátszás második fordulójáig jutott a csapattal.

Elégedett vagyok a szezonommal, remek évem volt, az All Star-gálán is részt vehettem. De a világbajnoki érem jelentené az igazi koronát. Biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk elérni, minden tőlem telhetőt meg fogok tenni érte” – nyilatkozta Jokić.

NBA

A Joker az év álomcsapatában

A 24 éves kosarasnak nagy elismerésben volt része a napokban, hiszen az NBA hivatalosan bejelentette, hogy beválasztotta őt az év álomcsapatába. A centerposzton játszó „Joker” idén 20,1 pontot, 10,8 lepattanót és 7,3 gólpasszt átlagolt, főképp az utóbbi statisztikai adat teszi őt kiváló centerré. Az álomcsapatban olyan szupersztárok mellé került, mint Steph Curry, James Harden, Paul George és Giannis Antetokounmpo. Nikola az első szerb, akit ez a megtiszteltetés ért.

A Raptors a nagydöntőben

Kihasználta első meccslabdáját a keleti főcsoportdöntőben a Toronto, amely a hatodik, hazai meccsen látványos fordítás után 100:94-re nyert, és 4:2-re hozta a szériát. Kawhi Leonardék még a harmadik negyed derekán is bőven két számjegyű hátrányban voltak (61:76), ám a hajrá nekik sikerült jobban. A playoffban szárnyaló Leonard 27 pontot és 17 lepattanót jegyzett, míg a Bucks soraiban a legjobb Antetokounmpót (21-11) ismét „közepes” teljesítményen tartotta a Raptors védelme, ami a győzelem kulcsa volt. A nagydöntőben a címvédő Golden State vár a Torontóra.