2024. április 26., péntek

Palicsi bornapok tizenötödször

Péntek és vasárnap között tartják meg a XV. Palicsi bornapokat, amely gazdag kulturális és gasztronómiai programmal, koncertekkel, kiállításokkal várja az érdeklődőket. Az Orbán-napi rendezvény műsorának részleteiről egy sajtótájékoztató keretében kedden számoltak be a szervezők.

– A korábbi évekhez hasonlóan az esemény szervezője az idén is a Park-Palics Kft. és a Palics Helyi Közösség. A rendezvény kiállításmegnyitóval kezdődik pénteken fél ötkor a helyi közösség épületében, majd a Szent Orbán-templomban kétnyelvű szentmisét tartanak. A Vigadó konferenciatermében 18.30-tól a palicsi helyi közösség ünnepi közgyűlése lesz. A program szombaton kispályás labdarúgó tornával folytatódik. Ezzel párhuzamosan 10 órakor a Nagyteraszon kezdődik a palicsi borünnep, azaz a borok osztályzása, értékelése. A hivatalos megnyitó 11 órakor lesz ugyanott, amit balettelőadás, színjátszó csoport fellépése és sportbemutató követ. A palicsi iskolában 15 órakor a Kárpát-medencei Népdalkörök találkozója szórakoztatja a közönséget – mondta Dobó Márta, a palicsi helyi közösség közgyűlésének elnöke, és hozzátette, hogy a részvétel minden programra ingyenes.

Péntek és szombat este a Palicsi Magyar Sokadalom és a Folk Music Fest népzenei fesztivál várja a közönséget a Nyári Színpadon.

– Pénteken délután sokadalmi hangulat várja a nyári színpadra érkező családokat, ahol kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, nemezelés, arcfestés és gyöngyfűzést tartanak a gyerekek számára. 18.30-tól az Alma együttes koncertje következik, a gyermekek nagy kedvence. Egész Vajdaságból várjuk a közönséget. A Folk Music Fest első eseménye Pál István zenekarának nyitókoncertje lesz – mondta Juhász Gábor, a Juhász Zenekar zenekarvezetője, és kiemelte, hogy minden programot Magyarország Kormánya, a Nemzeti Kulturális Alap és a Tartományi Nemzeti Közösségi Titkárság támogat.