2024. május 10., péntek

Takarítási akció a Topolyai-tó strandján

Takarítási és tatarozási akciót szervezett Topolya község önkormányzata, a helyi közösséggel karöltve, a civil és sportszervezetek bevonásával a Topolyai-tó strandja körül.

Munkaakció a tó partján (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Munkaakció a tó partján (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Az immár hagyományosnak számító rendezvény célja az volt egyebek mellett, hogy újrafessék a padokat, a játszótéri elemeket, részben rendezzék a part körüli környezetet és a sétányt. Kislinder  Gábor községi elnök elmondta, hogy az önkormányzat több ilyen és ehhez hasonló megmozdulást is szervez az év folyamán.

– Szerencsére a lendület és a jóakarat megvan ahhoz, hogy közös összefogással szebbé tegyük a környezetünket, hiszen több tevékenység is van, amit a tó karbantartását ellátó Komgrad Kommunális Közvállalat egyszerűen nem győz  végezni – nyilatkozta a munkálatok elején a községi elnök. Mirić Namestovski Kornélia, a helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy a helyi járuléknak köszönhetően biztosították a pénzt a munkálatokra.

– A munkaakció alkalmából biztosíottuk a szemeteszsákokat, a kesztyűket a résztvevőknek, bizonyos szerszámokat, a lámpaálványzat rozsdátlanításához szükséges kellékeket. A topolyai polgárok igen aktívak, mi is azokat a civil és sportszervezeteket szólítottuk meg, akiket támogatásban részesítettünk. Hogy hányan vagyunk pontosan, nem tudom, de az biztos, hogy a munka végeztével megvendégeljük a polgárokat, és 80 személyre főz a szakácsunk babgulyást – nyilatkozta a helyi közöség tanácselnöke az akció kapcsán.