2024. május 9., csütörtök

Várják a jelöléseket a városi elismerésekhez

A Szabadkai Városi Képviselő-testület Címeket és Elismeréseket Adományozó Bizottsága felhívást tett közzé a település díszpolgári címe, valamint a Pro Urbe elismerés kapcsán. A nyilvános felhívás értelmében várják a javaslatokat az említett díjakra.

Díszpolgári cím azon személyeknek adományozható, akiknek életműve jelentős és maradandó értékeket hozott létre a tudomány, a művészet, a gazdaság, az oktatás-nevelés, a közélet vagy a művelődés területén, és tevékenységükkel elismerést szereztek a településnek.

Pro Urbe-díj adományozható természetes és jogi személyeknek, különböző szervezeteknek egyaránt a tudomány, a művészet terén elért eredményekért, illetve olyan tevékenységekért, amelyek növelték az itt élők életminőségét, vagy munkájukkal hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez.

Az indoklással ellátott jelöléseket május 10-éig kell eljuttatni a Címeket és Elismeréseket Adományozó Bizottsághoz. A jelölések személyesen átadhatóak Szabadka Város Ügyfélszolgálatában a Szabadság tér 1. szám alatt, vagy elküldhetők postán Szabadka város képviselő-testülete címére (Szabadság tér 1.). A jelöléseket kötelezően továbbítani kell elektronikus formában is a gudrustdel@subotica.rs e-mail-címre.