2024. március 29., péntek

Kisegyüttesek nélkül

KMV Temerinben

A Temerinben pénteken délután megtartott, Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének 30. népművészeti, azaz népzenei és néptáncvetélkedőjén 26 műsorszámot láthattunk – 8 szólóénekesét, illetve duóét, két énekcsoportét, két szólótáncosét, három tánccsoportét, és hat hangszeren játszó szólistáét.

Kisegyüttesek ezúttal nem léptek fel, 10 énekes, tíz táncos és tíz hangszeres előadás, összesen 70-en léptek fel, Vajdaság minden vidékéről érkeztek. Az énekszólisták és kettősök mezőnyében első díjat Szabó Batancs Anett, a Szabadkai Zeneiskola diákja érdemelte ki, míg második helyezést az újvidéki Ivánovics Viktor, a Mihajlo Pupin Villamossági Szakközépiskola diákja, valamint Dudás Kata, a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ énekese érte el. Harmadik helyen Csík Emese, a Zentai Egészségügyi Középiskola diákja végzett.

Az énekcsoportok kategóriájában az első helyen a Szabadkai Zeneiskola Dalkötő leánykara végzett, második lett a Pántlika leánykórus Adáról. Szólótáncban a topolyai Éter Máté, a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ tagja jeleskedett, második helyezés Bognár Ádámot és Pósa Emmát illette meg. A kamaracsoportok közül a legeredményesebb a topolyai Szélszirom táncegyüttes volt, a hangszerszólisták mezőnyében pedig a szenttamási Kiss Sebestyén jeleskedett. Ivánovics Viktor ebben a versenyszámban második helyezést ért el, akárcsak a temerini Szajler Adrián.

A Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének Népzenei- és Néptáncvetélkedőjét ezúttal is a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület szervezte.