2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Solskjær nem adta fel

Eddigi legnagyobb feladata elé néz a Manchester United kispadján Ole Gunnar Solskjær, a Vörös Ördögök trénere, akinek csapata ma este a PSG otthonában lép pályára – a franciák az angliai BL-nyolcaddöntő-odavágót 2:0-ra nyerték meg. A norvég mester a Premier League-ben valósággal szárnyal a manchesteriekkel, már a bajnoki dobogó is elérhető közelségbe került, ám az európai porond lényegesen nagyobb falatnak bizonyul: a párizsiak Neymar és Cavani nélkül is kétgólos előnyre tettek szert (Kimpembe, Mbappé) a leghangzatosabb nyolcaddöntős párharcban.

A két nagyágyú most sem lesz ott a PSG soraiban, a túloldalon azonban még súlyosabb gondokkal kell számolni a keretet illetően, hiszen Herrera, Lingard, Mata, Sánchez, Valencia és Matić mind a sérültek között van, Pogba pedig az odavágón állíttatta ki magát két sárgával, és büntetését tölti.

Solskjær a sokszorosan kedvezőtlen helyzet ellenére még optimista: „Hatalmas kihívás előtt állunk, de meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek. Élvezni akarjuk a játékot, inkább nyerjünk 4:2-re egy parázs meccsen, mint hogy nehezen küzdve érjünk el 2:0-t. Ha sikerül megszereznünk a vezetést, az nagyot dobhat a teljesítményünkön” – fogalmazott a norvég.

Az este másik meccsén a Porto hazai pályán próbálja ledolgozni Rómában összeszedett 1:2-es hátrányát.