2024. április 26., péntek

Nyolcezer lakás katonáknak, rendőröknek

Ötmilliárd eurót fektetnek az új beruházási ciklusban a közutak és a vasúthálózat építésébe és felújításába – közölte Zorana Mihajlović infrastruktúra-fejlesztési és építésügyi miniszter.

Az idén kezdik meg a Moravai korridor építését, amely a középső országrészt és Šumadiját köti össze a 10-es és a 11-es közúti folyosóval. Az amerikai Bechtel céggel tárgyalnak az útépítésről.

„Folytatjuk a Belgrád–Budapest gyorsvasút építését, és korszerűsítjük a Niš–Dimitrovgrad vonalat is, az 268 millió euróba kerül. Nagy pénzeket fektetünk a vasutakba, csak tavaly több mint 200 kilométer hosszan újítottuk fel a hálózatot” – mondta a tárcavezető a Happy televízió műsorában.

Bejelentette, hogy miután Nišben és Vranjéban megkezdték 376 lakás építését a biztonsági szolgálatok tagjainak, hamarosan Kraljevóban és Kragujevacon is hasonló építkezés kezdődik. Utána Belgrádban, Újvidéken és Mitrovicán is készülnek a lakások a katonáknak, rendőröknek, biztonsági szolgálatosoknak. Nekik az idén összesen 8000 lakást építenek. A miniszter ígérete szerint a munkálatokhoz szükséges felszerelés és az építőanyag 80 százaléka hazai lesz.