Vajdasági turisztikai kínálat egy helyen

Új információs központ nyílt Újvidék belvárosában

trk

2019. január 22., 09:58

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Idegenforgalmi Információs Központot avattak fel tegnap Újvidéken, amely Vajdaság idegenfogalmi látványosságairól és legvonzóbb turisztikai kínálatáról nyújt átfogó képet az érdeklődőknek.

A 16 millió dinár értékű projektum célja, hogy népszerűsítse és egyesítse a tartomány összes városának és településének tevékenységét. A központ létrehozását a tartományi kormány finanszírozta és az Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium biztosított pénzt a felszereléshez.

A mintegy 118 négyzetméteren elterülő információs központ korszerű és egyben hagyományos jelleggel bír. A látogatóknak lehetőségük nyílik megismerkedni Vajdaság gazdag kulturális örökségével és természeti szépségeivel, valamint a tartomány településein zajló aktuális rendezvényekről is tájékoztatást kaphatnak – mondta Nataša Pavlović, a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet igazgatója. Hozzátette, hogy a 15 éve fennálló Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet olyan létesítménnyel gazdagodott, amely minden Vajdaságba látogató turista számára kiindulópontul szolgálhat a jövőben.

(Fotó: Ótos András)

Az új létesítményt Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy az utóbbi években nem csupán a környező országból érkeztek Szerbiába turisták, hanem távoli államokból is: Kínából, Törökországból és Izraelből.

– A turisták száma évről évre jelentősen növekszik. Mindez arra késztet bennünket, hogy minél többet tegyünk az idegenforgalom terén ahhoz, hogy e tendencia a jövőben is folytatódjon – hangsúlyozta Igor Mirović.

Rámutatott arra, hogy az elmúlt két és fél évben a tartományi kormány, Szerbia és Vajdaság turisztikai szervezeteivel karöltve, valamint a tartomány 45 helyi önkormányzatának turisztikai szervezetei együtt munkálkodnak az idegenforgalom fejlesztésén. Számos nemzetközi színtéren mutatkoztak be világszerte.

Szerinte Szerbia és Vajdaság egyik legígéretesebb gazdasági ágazata az idegenfogalom, így a tartományi kormány számos olyan projektumot kezdeményezett, amelyek a turizmus fejlesztését tűzté ki célul, mint például a palicsi Aquapark és Wellnessközpont.

– A tartományi kormány az utóbbi két évben megduplázta a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet költségvetését. E támogatás folytatódni fog, hiszen az idegenforgalmi beruházások kézzelfogható eredményeket hoznak.

Ivan Đoković tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár is osztozik ezen a véleményen. Elmondta, hogy Vajdaság kiváló idegenforgalmi mutatókkal büszkélkedhet.

– Jó úton haladunk afelé, hogy az idegenforgalom a mezőgazdaság mellett az ország egyik vezető iparágává váljon, amely révén felismerhetővé válhatunk – mondta Đoković.

Az infóközpontban minden vajdasági idegenforgalmi szervezetnek lehetősége lesz bemutatni a kínálatát, ezenkívül a turizmus területén ténykedő vállalkozók előtt is nyitva áll majd. Az új turisztikai iroda keretében működik majd egy kis emléktárgybolt is, így a vendégeknek alkalmuk lesz arra, hogy olyan emléktárgyakat vásároljanak, amelyek majd vajdasági látogatásukra emlékeztetik, ezenkívül a Vajdaságban készült borokról, borospincékről, borászatokról is minden szükséges információt megtudhatnak a Mihajlo Pupin sugárút 18. alatt.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége