Átadták a Magyar Fiatalokért díjakat

Rátgéber László az egyik kitüntetett

(MTI)

2018. november 20., 08:52 >> 2018. november 20., 19:35

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Halzl József, a Rákóczi Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke és Rátgéber László kosárlabdaedző kapta idén a fiatalokért kiemelkedő munkát végző szakemberek tevékenységét elismerő Magyar Fiatalokért díjat.

Halzl József

Halzl József

Novák Katalin a hétfői budapesti díjátadón arról beszélt, hogy fiatalokkal foglalkozni az egyik legszebb és legnehezebb feladat. Szép feladat, mert a fiatalokban ott van a jövő, hatni lehet az életük alakulására, ugyanakkor nehéz is, mert ez óriási felelősséget jelent, valamint a fiatalok kérdeznek, vitatkoznak és kritizálnak is – fejtette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A kormány célja, hogy minden segítséget megadjon azoknak a fiataloknak, akik Magyarországon szeretnének élni, dolgozni, családot alapítani. Ezért segítik az oktatást, a tehetségek kibontakoztatását, a fiatalok munkába állását és az otthonteremtést – sorolta az államtitkár.

Kiemelte, olyan fiatalokra van szükség, akik megállják a helyüket az életben a saját mércéjükhöz képest, valamint a nemzeti és nemzetközi versenyben is. Felelős, saját magukért és a közösség iránt is felelősséget vállaló fiatalokra van szükség – mondta.

Novák Katalin megjegyezte, a kormány ugyan tud mindehhez támogatást biztosítani, de az elsődleges szereplő mégiscsak a család, a közösségek és természetesen az olyan átütő személyiséggel rendelkező emberek, akik meghatározóak lehetnek, akik befolyásolhatják, megerősíthetik a fiatalok döntéseit. Két ilyen ember életét és munkásságát ismerik el az idei díjátadón – tette hozzá.

A díjazottakat méltatva úgy fogalmazott, Halzl József egész élete magáért beszél, és hitelessé teszi személyét, a Rákóczi Szövetségen keresztül sokat tett a határon túli magyarok önbecsüléséért, az anyaországban élőknek pedig tudást adott róluk. Ez nagyon fontos volt, mivel legalább egy generáció úgy nőtt fel, hogy nem tudta, a határon túl is élnek magyarok – jegyezte meg az államtitkár.

Rátgéber László

Rátgéber László

Rátgéber László élete is olyan mintát mutat, amelyből jó merítkezni, nyomdokain jó járni, át tudta adni a sport iránti szenvedélyt, és bebizonyította, hogy a sport nemcsak a fizikumot erősíti, hanem a szellem és a jellem formálásához is hozzájárul – méltatta a másik díjazottat az államtitkár.

Halzl József 1933-ban született Győrben, Budapesten szerzett gépészmérnöki diplomát, majd egyetemi doktori címet. 1989 óta a Rákóczi Szövetség kötelékében munkálkodik, annak örökös tiszteletbeli elnöke.

Rátgéber László 1966-ban született a szerbiai Újvidéken. Ő az egyetlen magyar kosárlabdaedző, aki a női és a férfi felnőttválogatottnak is volt a szövetségi kapitánya. Az irányításával nyílt meg idén Pécsen az utánpótlás-nevelést segítő Nemzeti Kosárlabda-akadémia.

A Magyar Fiatalokért díjat idén második alkalommal adták át, az elismerés egy fából készült emlékplakett, amelyet fiatal iparművészek, Gelley Kristóf és Mátyás Zoltán terveztek.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége