2024. április 20., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY–MAGYARORSZÁG

Infrastrukturális projektumokban is részt vennének

A vízgazdálkodásban és a környezetvédelemben is bővíthető az együttműködés
Igor Mirović és Pintér Attila (Fotó: Ótos András)

Igor Mirović és Pintér Attila (Fotó: Ótos András)

A magyarországi vállalatok érdeklődnek a vajdasági infrastrukturális projektumok iránt – hangzott el egyebek között Igor Mirović tartományi kormányfő és Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövetének mai, újvidéki találkozóján. Úgy értékelték, hogy az a gazdasági-műszaki együttműködési megállapodás, melyet az idén írtak alá a szerb és a magyar kormány együttes ülésén, jó alap a két ország további gazdasági együttműködéséhez és az infrastrukturális projektumokon való közös munkálkodás konkretizálásához.

Mirović kormányfő kijelentette, hogy a két ország kapcsolatai sohasem voltak magasabb szinten, és hogy a tartományi kormány nyitott mindazon hazai és külföldi beruházók számára, akik készek új projektumokba fektetni. Az újvidéki véleménycserén egyetértettek abban, hogy a vízgazdálkodás és a környezetvédelem területén bővíthető is az eddigi együttműködés.

Pintér nagykövet bejelentette, hogy decemberben Újvidéken gazdasági tanácskozást tartanak, melyen 50 magyar cég képviselteti magát, és ez újabb kiváló alkalom lesz arra, hogy a gazdálkodók számos, közös érdekű területen elmélyítsék az együttműködést.