2024. május 10., péntek
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Az MNT sokat tett a magyarságért

Törökfaluban kampányoltak a Magyar Összefogás jelöltjei

A közelgő nemzeti tanácsi választás alkalmából csütörtök este Törökfaluban kampányolt a Magyar Összefogás három jelöltje, a listavezető mgr. Hajnal Jenő MNT-elnök, Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke és helyi indulóként Péter Krisztina adai magyartanár. A felszólalók a választás fontosságáról, a nemzetépítés sikereiről és lehetőségeiről, valamint az MNT eredményeiről beszéltek a hallgatóságnak a Százszorszép Művelődési Egyesület székházában.

A rendezvény vendégei Tóbiás Józseffel, a VMSZ adai elnökével (Fotó: Csincsik Zsolt)

A rendezvény vendégei Tóbiás Józseffel, a VMSZ adai elnökével (Fotó: Csincsik Zsolt)

Hajnal Jenő bemutatta a Magyar Összefogás listáját, és beszélt a nemzeti tanácsi választás jelentőségéről. Kiemelte, a választáson a közösségnek meg kell mutatnia az erejét, hogy mindenki lássa, a magyarság megkerülhetetlen erővé vált Szerbiában. A listavezető összefogásra és minél nagyobb arányú részvételre biztatott minden szavazót, mert akkor létrejön az az erő, amivel még hatékonyabban érvényesítheti az érdekeit a vajdasági magyarság Belgrádban, Újvidéken, Budapesten és Brüsszelben. Hajnal Jenő elmondta, hogy az elmúlt négy évben a Magyar Összefogás alkotta az MNT többségét, és minden területen nagy sikereket ért el. Azt ígérte, hogy a testület az elkövetkező időszakban a tömbmagyarságot kívánja erősíteni. Megjegyezte azt is, hogy Adán középiskolai kollégiumot szeretnének építeni. Hajnal Jenő hangsúlyozta, ha összefog a magyarság, akkor együtt csodákra képes, ezért minden szavazót kért, hogy ezt mutassák fel a november 4-ei szavazáson is.

Péter Krisztina elmondta, hogy a kisebbségi létből fakadóan azt hisszük, kicsik és gyöngék vagyunk. Viszont a kampány során bejárta Vajdaságot, és megbizonyosodott az ellenkezőjéről, hogy a vajdasági magyarság nagyon élő és erős közösség. Hozzátette, hogy a jelölés számára egy lehetőség, hogy a közösséget szolgálja az MNT által, amely munkájával sok és jelentős eredményt ért el a magyarság érdekében az elmúlt időszakban. A munkát a jövőben is folytatni kell, amihez kérte a szavazók támogatását a választáson.

Perpauer Attila az oktatásban elért eredményeket emelte ki, köztük az iskolák támogatását, a kis tagozatok megtartását és a pedagógusok folyamatos képzését. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az MNT az elmúlt négy évben új területként bevezette a fejlesztőpedagógiát, aminek köszönhetően a Semmelweis Egyetem Pető András Karával szűréseket tartottak és rehabilitációs munkát végeztek az idegrendszeri károsodásban szenvedő személyek számára Vajdaságban, majd hozzátette, hogy ezt a munkát az elkövetkező időszakban is szeretnék folytatni, illetve továbbfejleszteni.