2024. április 28., vasárnap

Krétarajzok a városháza előtt

Újabb gyermekheti program Magyarkanizsán

A magyarkanizsaiak számos rendezvénnyel örvendeztették meg a gyermekhét alkalmából a községbeli gyermekeket, a legkisebbektől kezdve egészen az iskolásokig.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Csütörtökön délelőtt a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásait fogták kézen az óvónők, hogy idén is, mint minden évben, kidíszítsék rajzaikkal a városháza előtti kispark járdáját. Bús Szuzanna, az intézmény pszichológusa elmondta, hogy a hagyományőrzés, a sporttevékenységek, a kultúrprogramok és a tudásbővítő előadások is mind kiemelt hangsúlyt kapnak ezen a héten, nemcsak az óvoda falain belül, hanem azokon kívül is.

– A játék és a tánc mellett a gyerekek nagyon szívesen rajzolnak is, ezért ilyenkor a köztereken is készíthetnek krétarajzokat. Azért éppen a városháza előtti teret választottuk, mert így a gyerekeknek lehetőségük van megismerni a községünk képviselőit, akik ezúttal is kilátogattak hozzánk. Ebben az évben az óvodánkban mesekönyv-kiállítást is készítünk azokból a könyvekből, amelyeket a gyerekek otthonról hoznak – mondta Bús Szuzanna.

Az önkormányzat elöljárói is részt vettek a csütörtök délelőtti programon, ahol az oktatással megbízott községi tanácstag, Kávai Szabolcs kifejtette, számukra is öröm az utánpótlással való találkozás. A legkisebbek az önkormányzat illetékeseitől kapott ajándékokkal, krétákkal és labdákkal térhettek vissza az oviba a csütörtök délelőtti krétarajzolásról, amelyet láthatóan mindannyian nagyon élveztek, nemcsak a szokatlan helyszín, hanem a társaság miatt is.