2024. április 26., péntek

A Szerbiai Telekom Albániában terjeszkedne

A Szerbiai Telekom megvásárolná az Albán Telekomot – erősítették meg a B92 internetes portálnak. Ez a lépés összhangban áll a szerbiai üzemeltető azon szándékával, hogy bővítse szolgáltatásait a régió országaiban.

– A Szerbiai Telekom céljai között szerepel, hogy vezető szerepet töltsön be a telekommunikáció terén a régióban. Ajánlatunkat megtettük, most az elbírálásra várunk, részletesebb információkkal nem szolgálhatunk – nyilatkozták a B92-nek a Telekom illetékesei.

Az Albán Telekom Albánia második legnagyobb telekommunikációs vállalata. A Szerbiai Telekom vezérigazgatója nemrégiben adott nyilatkozatában elmondta, hogy az elmúlt években a vállalat jelentősen csökkentette adósságát, így megértek a feltételek – a régi beruházásokat és felvásárlásokat követően – az újabb befektetési ciklusra.

– Olyan szerbiai operátorok felvásárlásáról is gondolkodunk, amelyeknél bizonyos multimediális szolgáltatás révén már jelen vagyunk, annak érdekében, hogy javítsunk piaci helyzetünkön a multimédia területén. A szolgáltatások tartalmába történő beruházások is ezt a célt szolgálják – mondta Predrag Ćulibrk, a Szerbiai Telekom vezérigazgatója.