2024. április 26., péntek

Orosz küldöttség a Gerontológiai Központban

Csajkovszkij városából érkezett orvosok tekintették meg az intézményt

Az oroszországi Csajkovszkij városából orvosokból álló küldöttség érkezett szerdán városunkba, akik meglátogatták a Gerontológiai Központot. A dr. Csajkovszkij Alekszandar Kozsevnyikov vezette orosz küldöttséget dr. Nenad Ivanišević, a központ igazgatója, Nataša Aleksić a városi tanács oktatási ügyekkel megbízott tagja és Ilija Đukanović, a városi tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja fogadta, majd közösen megtekintették a Gerontológiai Központot.

Az orosz küldöttség a központ működésével ismerkedik (Fotó: Gergely Árpád)

Az orosz küldöttség a központ működésével ismerkedik (Fotó: Gergely Árpád)

– Nagy megtiszteltetés ért bennünket. Megköszönöm oroszországi barátainknak, hogy érdeklődést mutattak a központ iránt. Ez az első alkalom, hogy a központba látogatott egy orosz küldöttség, és tudjuk, hogy Oroszország és Szerbia több mint baráti kapcsolatokat ápol. Fontos kiemelni, hogy orosz kollégáinkkal való beszélgetések során megtudtuk, milyen az egészségügyi és a szociális védelmi rendszer Oroszországban, ami számunkra jelentős dolog, hiszen minél többet meg szeretnénk tudni más országok egészségügyi és szociális rendszereiről – nyilatkozta dr. Nenad Ivanišević a találkozó után megtartott sajtótájékoztatón.

Dr. Csajkovszkij Alekszandar Kozsevnyikov, dr. Nenad Ivanišević, Nataša Aleksić és Ilija Đukanović (Fotó: Gergely Árpád)

Dr. Csajkovszkij Alekszandar Kozsevnyikov, dr. Nenad Ivanišević, Nataša Aleksić és Ilija Đukanović (Fotó: Gergely Árpád)

Dr. Csajkovszkij Alekszandar Kozsevnyikov, a csajkovszkiji Városi Kórház főorvosa és igazgatója elmondta, hogy nagyon hasznosak a központokhoz hasonló intézmények, amelyek abban segítenek, hogy az idősek is aktív életet éljenek.

Ilija Đukanović a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy az orosz küldöttséget fogadta Bogdan Laban, Szabadka polgármestere is. Eszmecserét folytattak az egészségügyi védelemről és Szabadka egészségügyi intézményeiről, majd a küldöttség megtekintette a Szabadkai Közkórházat.