2024. május 9., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Fővárosok csatája a Bernabéuban

A mai BL-műsorból a Real Madrid és a Roma spanyolországi összecsapása lehet a legizgalmasabb. A sorozatban háromszoros győztes királyi gárda és az elmúlt szezon elődöntőse toronymagasan kiemelkedik a G csoportból, amelyben rajtuk kívül még a moszkvai CSZKA és a cseh Plzeň kapott helyet. Elképzelhető tehát, hogy a mai mérkőzés (21.00) máris közvetlenül beleszólhat a csoportelsőség kérdésébe, hiszen nem lenne meglepetés, ha mind a Blancók, mind a Farkasok oda-vissza vernék két másik csoportellenfelüket.

Julen Lopetegui csapata bilbaói döntetlennel hangolt az európai szezonkezdetre. Bár az Athletic otthonában szokás szerint domináltak a madridiak, a 63. percben nekik kellett egyáltalán pontot menteniük Isco révén, s az utolsó fél órában több gólt nem is találtak. A hangulat azonban jó az öltözőben, s Gareth Bale nemrég azt is elárulta, hogy Cristiano Ronaldo Juventusba távozása óta a csapategység is erősödött.

A Roma sokkal rosszabb ligarajtot vett, mint ma esti ellenfele. Eusebio di Francesco gárdája egy torinói minimális siker óta nyeretlen (két remi, egy vereség), s nehéz lesz a Bernabéuban megtörni a rossz sorozatot…