2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Hatalmas pofonba szaladt a Napoli

Defrel adta meg az alaphangot a Napoli ellen (Fotó: Beta/AP)

Defrel adta meg az alaphangot a Napoli ellen (Fotó: Beta/AP)

Carlo Ancelotti nápolyi csapata a Serie A első két játéknapján parádés játékot mutatva zsebelte be a jó kezdéshez szükséges hat pontot, a 3. fordulóban azonban váratlan pofonba szaladtak bele Zielińskiék. A Sampdoria alig tíz perc elteltével egy villámgyors kontra után szerezte meg a vezetést, és még az első félidőben növelték az előnyt Defrel duplájának köszönhetően. A bajnokaspiráns totális kiütését Quagliarella bődületesen nagy gólja jelentette, aki Bereszyński beadását sarkalta a jobb alsóba cirka 13-14 méterről.

A Napoli vezetőedzője a meccs után az intenzitást hiányolta csapatából. „Az első két meccsen is hasonlóképpen kezdtünk, de akkor idejében észbe kaptunk. Nem hiszem, hogy sok mindenen kell változtatnunk, de jobban kell összpontosítanunk a mérkőzések kezdetén” – mondta Ancelotti. Az olasz bajnokság vasárnapi találkozói közül a Sassuolo–Genoa párosítást szükséges kiemelni. A meccsen összesen nyolc gól esett, s bár a Genoa nyerte a második félidőt, az első 45 percben kialakult 4:1-es hátrány olyan nagynak bizonyult, hogy csak csökkenteni tudták a különbséget, ledolgozni nem. A végeredmény 5:3 a Sassuolónak.

A La Ligában a Barca buta védelmi hibáinak hála a bátran kitámadó Huesca ragadt a katalánokra, a végén viszont megsemmisítő vereséget szenvedett az újonc. Messi és Suaréz két-két gólt szereztek, de betalált Rakitić, Coutinho és az egyre jobban mozgó Dembélé is. A Real Betis 12 éves átkot tört meg a Héliopoliszon. A 37 éves Joaquin fejesével a verdiblancók legyőzték a városi riválist. Pablo Machín, a Sevilla edzője a lefújást követően joggal tombolt, hiszen a játékvezető többek között Mesa kiállításánál is nagyot hibázott.

A franciáknál a forduló rangadójánál igazi adok-kapok alakult ki: előbb a Marseille, majd a Monaco vezetett, a rendes játékidő hosszabbításában aztán jött a slusszpoén. Egy szögletet követően Valere Germain fejelt Benaglio hálójába. A Marseille ezzel a gőzelemmel az 5. helyre lépett, de már a dobogó is elérhető közelségben van.