2024. április 26., péntek
VIII. OTP BANK KANIZSA-KUPA

Celjei siker

A szlovéniai Celje csapata nyerte el a 8. OTP Bank Kanizsa-kupa nemzetközi kézilabdatorna nagyserlegét, miután a tegnapi kiegyensúlyozott és végig bizonytalan kimenetelű döntőben 27:26 (14:12) arányban legyőzte a horvátországi Nexe gárdáját.

A trófeát Miloš Kravić, Magyarkanizsa közgyűlésének elnöke adta át, a Vajdasági Kézilabda-szövetség vándorserlegét pedig Slobodan Višekruna főtitkár.

A torna gólkirálya a belgrádi Nemanja Živković lett, a legjobb játékosnak kijáró díjat a dániai Lucas Carlson érdemelte ki, a legjobb kapus pedig a celjei Mihailo Radovanović lett.

A bronzérmet a dániai Ribe Esbjerg kapta meg, miután 27:20-ra (13:12) legyőzte a szintén szlovéniai Gorenjét, az 5. helyet pedig a Partizan kaparintotta meg, mert 35:30 (18:13) arányban felülmúlta a CSM Bukarestet.

Az idei tornát összegezve elmondható, hogy bizony hiányzott a Mol-Pick Szeged, mert szurkolói mindig jó hangulatot teremtenek Kanizsán, de leszögezhető, hogy így is kiváló és hasonló színvonalon levő ellenfeleket láthatott a közönség.

Meglepetés, hogy a szegedi szurkolók nélkül is jó hangulatban telt el a torna, amely idén sokkal kiegyensúlyozottabb volt, mint az előző években, de ezúttal is BL-szintű csapatok jöttek el, ami nemcsak Magyarkanizsának fontos, hanem az egész térségnek, mert ezen tornák kapcsán mind több csapat akar idejönni edzőtáborozni, hiszen kitűnőek a feltételek. A torna előtt mintegy 400 magyarországi fiatal edzett itt, s ez óriási potenciált jelent a városnak a sportturizmus terén – nyilatkozta Dukai Ferenc, a szervezőbizottság elnöke.

A Partizan az utolsó mérkőzésen játszott a legjobban:

Igen fiatal csapatunk van, és sokat kell még dolgozni a fejlődés érdekében. Ezek a mérkőzések jól jöttek abból a szempontból, hogy meglássuk, hol is állunk, s végig kell csinálni azt a folyamatot, amely során a fiúkból férfiak lesznek – nyilatkozta Bojan Butulija, a belgrádiak vezetőedzője.

Második éve vagyunk itt, s elmondhatom, hogy ez egy kiválóan megszervezett torna. Eljövünk ezután is, ha hívnak bennünket, mert jók itt a feltételek, minden közel van. Jó csapatunk van, ezért idén is a bajokság megnyerése és több más trófea megszerzése a cél – mondta Stanko Anderluh celjei másodedző.

A torna, valamint a kanizsai kézilabda érdekében kifejtett tevékenységéért díszoklevélben részesítették Miodrag Bata Savićot, valamint az OTP Bank is plakettet érdemelt ki, amelyet Nagy László igazgató vett át.

A Kanizsa négy győzelme

A 8. nemzetközi kézilabdatornán a Kanizsa Kézilabdaklub bemutató mérkőzéseket szervezett az utánpótláscsapatok – U12-es vagy fiatalabb korosztályú együttesek – részére, ami során két leány- és két fiúcsapat lépett pályára. A lányoknál és a fiúknál is a szegedi Tisza Volán és a Kanizsa csapatai játszottak oda-vissza alapon, és négy hazai győzelem született.

A nyári pihenő után megkezdtük az edzéseket és a felkészülési mérkőzések lejátszását az új bajnoki idényre. Ennek a felkészülési programnak a keretében bemutató mérkőzéseket játszottunk a tornán, amelyen a magyarországi Tisza Volán leány- és fiúcsapatát láttuk vendégül, akikkel régóta nagyon jó baráti sportkapcsolatokat tartunk fenn. A mérkőzéseken a gyerekek nagy lelkesedéssel és sportszerűen játszottak, így elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. A klubban folyamatosan toborozzuk a kezdő játékosokat, de már a haladók közül is új játékosokat tudtunk beállítani mind a leány-, mind a fiúcsapatba. Ami újdonság még, hogy az új bajnoki idényben a Kanizsa U12-es leány- és fiúcsapata mellett beneveztük az U14-es leánycsapatunkat is a tartományi korosztályos bajnokságba – mondta Ivković Ádám, a Kanizsa Kézilabdaklub elnöke.