2024. május 8., szerda

Idénykezdés ünnepi hangulatban

A pacséri Bácska Labdarúgóklub felkarolja a szomszédos települések ifjú focistáit is

A megalakulásának 90. évét ünneplő pacséri labdarúgóklub immár 10. éve az észak-vajdasági ligában játszik. Az idei évben viszont módosították a mérkőzések menetét az illetékesek, a ligában játszó 16 csapat jövőre 14-re szűkül. A kiesés nagyobb kockázatával megnövekedett az idei focimeccsek téte is – nyilatkozta Miklós József, a pacséri Bácska elnöke.

Miklós József, a pacséri Bácska elnöke (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Miklós József, a pacséri Bácska elnöke (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– A klubunk megalakulásának 90. évfordulója alkalmából szervezett nemzetközi részvétellel zajlott jubileumi rendezvényünk apropóján már július elején megkezdtük a felkészülést egy 8 napos tornával az idei szezonra, a jelenleg 3. ligában focizó Celje melletti szlovén NK Šmartno, és a pacsérihoz hasonló 4. ligás Jánoshidai SE labdarúgócsapatával közösen. A mérkőzések baráti szellemben zajlottak, de ez egyáltalán nem könnyítette meg a dolgunkat, kemény meccseken sikerült fölényeskednünk a tornán. Ez hihetetlen összekovácsoló erővel bírt, és pozitív energiákat szabadított fel a játékosaink között. Úgy érzem, hogy régen látott lendülettel vágunk neki az idei szezonnak. Igen nehéz idény elé nézünk, hiszen módosultak a szabályok. Az északi liga 16 csapatból áll, a következő évben ez le fog szűkülni 14-re. Évről évre a tapasztalat alapján 2 csapat esik ki, most valószínűsíthetően 4 csapattól búcsúzik majd az észak-vajdasági liga, hiszen a két leggyengébb kiesik, illetve egy vagy két klub juthat be az alattunk levő ligából a jó teljesítménye alapján. A csoport élén végző automatikusan egy ligával feljebb kerül majd a szerb csoportba, a 2. helyezett pedig a nyugati és a keleti liga második helyezettjével méri össze erejét. Ez valószínűleg felkorbácsolja az előttünk álló meccsek hangulatát is, hiszen nagyobb lesz a tétje a bennmaradásunknak – nyilatkozta Miklós József, aki elárulta azt is, hogy a pacséri labdarúgóklubban játszó felnőtt focisták Radivoj Đurović edző irányításával készülnek az idei szezonra, a gyerekekkel pedig Fodor Igor foglalkozik.

– Három kategóriában indulunk az idén is a gyerekekkel. Az U7-es csoportban a 7 év körüliek, a legkisebbek rúgják a labdát, a pionírok és a kadétok korcsoportjában is foglalkozunk a növendékekkel. Mivel a falunkban sajnos igen kevés a gyerek, és még kevesebben rúgják a labdát, igyekszünk már évek óta felkarolni a szomszédos települések focistáit. A bácskossuthfalvi labdarúgóklub az erre vonatkozó előírások szerint csak edzéseket szervezhet, illetve a pionír korcsoportban indíthat versenycsapatot, ezért a másik két korosztály néhány focistája a mi csapatunkat erősíti a versenyeken – zárta gondolatát a Bácska Labdarúgóklub elnöke.

A szezon első lépéseként vasárnap 17 órakor a csonoplyai Sloga Labdarúgóklubbal mérkőzik meg a házigazda Pacséri Bácska Labdarúgóklub csapata.