2024. április 26., péntek

Sikeres volt a Fehérlófia tábor

Nagy Jónás Máté keresztelőjével kezdődött a bácskossuthfalvi református gyülekezet 14. Fehérlófia elnevezésű táborának záró istentisztelete. Az egy hetes nyári program lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek nemzeti és keresztyén, közös értékeink mentén hasznosan töltsék el a vakáció egy részét, illetve, hogy maradandó élményeket is szerezzenek, nyilatkozta Móricz Árpád református lelkipásztor.

Táborzáró istentiszteleten és kiállításon mutatták be a gyermekek az egy hét alatt tanultakat (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Táborzáró istentiszteleten és kiállításon mutatták be a gyermekek az egy hét alatt tanultakat (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Nagyszerű hangulatúra sikerült az idei táborunk is. Több, mint 50 gyermek – alsósok, óvodások és néhány felsős gyermek vett részt a foglalkozásokon, illetve örömmel fogadtuk azokat a középiskolásainkat, akik visszatérő segítőként vettek részt a szervezésben. A keresztyén szellemiségű Kárpát-medencei nyári táborok egységes témaválasztása ezúttal az Állati küldetés nevet viselte, és ennek mentén építettük fel az előadásainkat, és kézműves foglalkozásainkat a Fehérlófia alkalmával. A táborunk felpezsdítően hat a gyülekezetünkre is, hiszen több szülőt, nagyszülőt és más lelkes segítőt megmozgat az, hogy gördülékenyen le tudjuk bonyolítani a rendezvényünket. Fantasztikus élmény volt, hogy az étkünket reggel-délben mindig volt, aki elkészítse, és azután a konyhát kitakarították, és az evőeszközöket elmosták a szorgos kezek – mondta Móricz Árpád, aki a táborzáró istentiszteleten közzé tette, hogy ezen a héten tovább folytatják a „tábori életet”, 28 konfirmandus gyermekkel és 5 kísérővel – szintén 14. alkalommal utaznak el – ezúttal is Balatonfenyvesre, amikor is a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Találkozón vesznek részt. A gyermekek szünidei programját Magyarország Kormányának Nemzetpolitikai Államtitkársága, illetve a Betlehen Gábor Alap támogatásával tudták kivitelezni.