2024. április 26., péntek

Családi nap zúzapörkölttel

Még ma lehet jelentkezni a főzőversenyre

A topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ a VII. Közép-bácskai Népművészeti Fesztivál keretei között szombaton családi napot tart, melyen főzőverseny, kézműves foglalkozások, csapatjátékok, táncház is várja az érdeklődőket.

A részletes program: 9 órakor gyülekező,10-kor tűzgyújtás (a zúzapörköltfőző verseny benevezési díja 300 dinár csapatonként, amiért tűzifa, kenyér, zúza jár. Öt fős csapatok jelentkezését várják, a feltétel, hogy a csapatban legalább egy felnőtt és legalább egy gyerek legyen – összeállhatnak családok, rokonok, jóbarátok, szomszédok). A kézműves foglalkozások keretében gyöngyfűzés, csuhézás, papírmunka, gombvarrás, különféle szövéstechnikák, drótfigurák készítése, hangszersimogatás is lesz.

A zúzapörkölt zsűriztetését 13 órára tervezik, a különböző játékok, versenyek déltől 14 óráig zajlanak majd, 15 órakor a főzőverseny és a játékok eredményhirdetése, a díjak átadása szerepel a programban, majd a Pendergő tamburazenekar koncertje és táncház zárja a családi napot a topolyai Vásártéren.