2024. április 26., péntek

Népességcsere zajlik Európában

Népességcsere zajlik Európában, részben azért, hogy a spekulánsok, mint amilyen Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens tönkretételével – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI)

Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI)

A kormányfő közölte: nyílt sisakkal kell harcolni Soros Györggyel és az ő „hadseregével” szemben, ki kell mondani, ők bevándorlást akarnak, az ideológiai motivációjuk pedig egy multikulturális Európa, nem szeretik ugyanis a keresztény Európa hagyományait, és azt gondolják, ha összekevernek bennünket egy más néppel, akkor Európa élhetőbb lesz. „Azért akarják tönkretenni Európát, mert abból nagy profitot remélnek, a pénzügyi spekulánsok már csak ilyenek” – fogalmazott.

„Mi azonban nem akarunk összekeveredni másokkal, jók vagyunk úgy, ahogy vagyunk, mind a kereszténységet, a nyelvet, a kultúrát, mind pedig az életmódot tekintve, továbbá a vallásszabadságot és a családról, a férfi-nő viszonyról vallott felfogást illetően is” – jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette, ezekről a kérdésekről, az értékek összeütközéséről szól majd a jövőre esedékes európai parlamenti választás is.

Az Országgyűlés előtt fekvő alkotmánymódosításról szólva kifejtette: megvan a kétharmados többségük, ilyenkor nem szabad hezitálni, az ország védelmére azonnal mozgósítani kell az erőt, ezért az előterjesztés kimondja, hogy idegen népesség betelepítése Magyarországra tilos. A szintén előterjesztett Btk.-módosításban pedig bűncselekménynek minősítik az illegális migráció szervezését.

Az európai politikáról Orbán Viktor úgy nyilatkozott: az ő ízlése szerint kedvező dolgok történnek, „megjelentek a kemény fiúk az európai politikában”, és „mi úri gyerekek és zsúrfiúk vagyunk azokhoz az új vezetőkhöz képest, akik most kinyitották a szájukat”. Példaként említette Ausztriát és Olaszországot. Utóbbiról szólva kifejtette: az olaszok megmondták, véget vetnek a migrációnak, és azt is közölték, nem szétosztogatni kell az illegális migránsokat, hanem ki kell szállítani őket az unióból. Ezzel Orbán Viktor egyetért, sőt emlékeztetett, hogy a visegrádi államok korábban már sok milliárd forintot ajánlottak fel erre a római kormánynak.

„Ahol elkövették azt a hibát, hogy sok százezer vagy egy-két milliónyi migránsuk van, ott nehéz idők jönnek, ha valóban ki akarják szállítani a migránsokat Európából, amit egyébként Magyarország támogat, habár ez nem az ő személyes ügye, de közös európai ügy, ezért támogatjuk” – fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy Giuseppe Conte új olasz miniszterelnök ugyanakkor beszélt a menekültek elosztásáról, Orbán Viktor úgy reagált: érti a szándékot, meg akarnak szabadulni azoktól, akiket nem kellett volna beengedni. Magyarországra viszont senkit sem fognak elküldeni – erősítette meg, azt ajánlva olasz kollégájának, hogy ha meg akarnak szabadulni a migránsoktól, akkor ne szétosszák őket, hanem szállítsák ki, amiben Magyarország tud segítséget nyújtani.

SEGÍTENI KELL SZERBIÁNAK ÉS MACEDÓNIÁNAK

Arra a kérdésre, hogy újra jelentkezhet a migrációs nyomás a Balkánon, a miniszterelnök azt felelte: Magyarországnak a Balkán kapujaként elemi érdeke, hogy rendben menjenek a dolgok tőle délre. Ezért például Szerbiát a jövőben is stratégiai országnak tekinti, és ugyanilyen fontos Macedónia is. „Valóban látjuk a jelét annak (…), hogy jön a dagály, ami kihívás, és noha azt már sikerült elérni, hogy a migránsok Magyarország felé nem jönnek, de a szomszédokat ez nem védi, ezért segíteni kell nekik – mondta.

„Sok energiát fektetek abba, hogy a történelmileg nem könnyű szerb–magyar kapcsolatokat átalakítsuk. Támogatjuk a határvédelmet, és igyekszünk jó viszonyban lenni Szerbiával” – hangsúlyozta.

Ugyanilyen fontos ország Macedónia, amelynek korábban is nyújtottunk segítséget, most is fogunk. A migrációs hullám felerősödik a Balkánon, ami kihívást jelent, nekünk pedig stabil szomszédok kellenek, tehát segítséget kell nyújtani nekik – fűzte hozzá a kormányfő.