2024. május 10., péntek

Adókönnyítés kezdő vállalkozóknak

Október elsejétől felmentik az adók és járulékok fizetése alól mindazokat a kezdő vállalkozókat, akik legkevesebb hat hónapig munkanélküliek voltak, illetve az utóbbi fél évben végezték el az egyetemet. A könnyítés a cégalapítás évére és az azt követő esztendőre lesz érvényes – jelentette be Ana Brnabić kormányfő.

„Az állam támogatja a vállalkozásokat, és kedvezményeket ad mindazoknak, akik készek kockázatot vállalni és belevágni az üzletbe” – mondta a miniszterelnök a legjobb szerbiai termékeknek járó elismerések átadásakor. Közölte, hogy a Legjobb Szerbiából díjra, melyet a Szerbiai Gazdasági Kamara ítél oda a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztériummal karöltve, 2004 óta összesen 1850 terméket jelöltek, közülük 340 brand nyerte el a rangos védjegyet. A nyertesek között voltak kis agrárgazdaságok és nagy rendszerek is, ami annak a bizonyítéka, hogy Szerbia gazdaságának minden területén vannak sikeres vállalkozások.

„A díjazásnak az a célja, hogy felismerjük a még be nem futott brandeket, elismerjük azoknak a munkáját, akik már bizonyítottak a piacon, és megmutassuk, hogy Szerbiának minőségi termékei vannak” – mondta a kormányfő.