2024. április 26., péntek

Feleségcipelő versenyre fel!

Vasárnap délelőtt Tóthfaluban Bogrács- és Pálinkafesztivált tartanak. Az eseményen ezúttal nemcsak a finomabbnál finomabb étkek és itókák kedvelői vetélkedhetnek, hanem a rendezvény történetében először feleségcipelő és mobiltelefondobó verseny is lesz.

A fesztivál „hagyományos” részében a helybéli és a környékbeli amatőr szakácsok leves, pörkölt, sós, illetve édes sütemény készítésében versengenek, de a szervezők a legjobb pálinka főzőjét, s a legszebb főzőhelyet is díjban részesítik, ami persze nem más mint egy vándor fakanál. Ezenkívül a rendezvényt rengeteg új játék, vetélkedő és koncert teszi változatossá, családbaráttá. A feleségcipelő versenyre a bográcsos főzőfesztiválon részt vevők közül bárki benevezhet, azzal, hogy a pároknál alapfeltétel, hogy nem lehetnek azonos neműek, no meg persze házastársi, illetve baráti kapcsolat kell hogy legyen közöttük. A versenyzőknek a párjukat cipelve 50 méteres távot kell minél rövidebb idő alatt teljesíteniük, és az első helyezett a hölgy súlyával egyenlő mennyiségű Csíki sört kap, de a többi dobogóst is megjutalmazzák.

 A nagyszínpadon a Szabadkai Fúvószenekar és a Him Singers együttes szolgáltatja a talpalá valót, az ebédhez pedig Szívküldi zenés jókívánságokat küldenek majd a világhálón keresztül.

Bővebb információt a rendezvénnyel kapcsolatban a +381 63 11 44686-os mobiltelefonon, illetve a lladocki@gmail.com e-mail-címen kaphatnak az érdeklődők.