2024. május 2., csütörtök

Krajinović a legjobb szerbiai

Aleksandra Krunić búcsúztatta az olaszok veteránját, Roberta Vincit (Fotó: Beta/AP)

Aleksandra Krunić búcsúztatta az olaszok veteránját, Roberta Vincit (Fotó: Beta/AP)

A naprakész ranglistán, amelyen már levonták a tavalyi római pontokat, Novak Đoković a 33. helyen találta magát, ami a leggyöngébb helyezése az utóbbi 13 évben. A nagy zuhanás következménye, hogy általa a jelen pillanatban Filip Krajinović a legjobban helyezett szerbiai teniszező (26.). Hogy Đoković megtartsa a hazai első helyet, tehát visszaelőzze a zomborit, a római tornán legalább elődöntő kell neki.

Đoković tegnap ebben az irányban megtette az első lépést. A volt világelsőnek csak 56 percre volt szüksége, hogy legyőzze a sérülések miatt az idén alig szereplő ukrán Alekszandr Dolgopolovot. Rutinos győzelem volt ez az ukrán csak szimbolikus ellenállása miatt, és nem sokat árul el Novak tényleges formájáról. Lehetséges, hogy a következő meccs is ilyen lesz, hisz Novak a 2. fordulóban a grúz Nikoloz Bazilasvili és az olasz Filippo Baldi mai találkozójának továbbjutójával mérkőzik.

A selejtezőben kiesett Aleksandra Krunić az olasz fővárosban szerencsés vesztesként mégis játéklehetőséget kapott. Őt illette meg, hogy elbúcsúztassa a tenisztől az olasz veterán Roberta Vincit. Eleinte úgy tűnt, hogy Vinci maradhatna még egy meccsre, de az elveszített első játszma után Krunić nagy lendülettel játszva nyert, és a 2. fordulóban a lett Anasztaszia Szevasztova és a francia Kristina Mladenović meccsének győztesével mérkőzhet.

Roger Federer, Rafael Nadal váratlan madridi veresége révén, tegnap ismét átvette a ranglista első helyét, amelyet csak egy hétre foglal el, ha a spanyol Rómában tornagyőztes lesz.