2024. március 29., péntek

Iskolanap volt Horgoson

Kárász Karolina mellszobránál gyűltek össze az elöljárók, pedagógusok és diákok, hogy az iskola napját méltóképpen megünnepeljék.Az alkalmi szavalatok és a kórus fellépése után az igazgató, Szekeres Valentin mondott beszédet.Lapunknak adott nyilatkozatában kiemelte:

– Nagyon büszke vagyok arra, hogy a meghívott vendégeink részesei, illetve tettek azért, hogy az utóbbi években nagymértékű fejlődés valósult meg az oktató-nevelő intézményünkben. A Tartományi Oktatási Titkárság jóvoltából például tavaly egy új tornaterem köszöntötte az iskolánk tanulóit és dolgozóit, idén pedig a nyári szünetben szintén egy nagyberuházás fog megvalósulni, az épület üvegfelülete lesz kicserélve, ami akár harmincszázalékos energiamegtakarítást is jelenthet majd az általános iskolának. Gyerekeink nagyon sikeresek a versenyeken, és ki kell emelnem, hogy a diákszínjátszó találkozókon is mindig kiváló eredményeket érnek el.

Ünnepi beszédet mondott Nyilas Leonov Anita, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Kávai Szabolcs, a magyarkanizsai községi tanács közoktatással megbízott tagja és Námesztovszki Zsolt, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dékánhelyettese.

Az ünnepi műsor a művelődési házban folytatódott, ahol a diákok, zeneiskolások és a művelődési egyesület tagjai léptek színpadra, végül az igazgató és helyettese, Sárkány Dóra átadták a jutalmakat a jubiláló dolgozóknak.