2024. május 8., szerda
SPORTHÍREK – GIRO D’ITALIA

Ausztrál ünnep az Etnán

Tökéletes napot zárt az ausztrál Mitchelton–Scott csapata a Giro d’Italia 6. szakaszán. A több emelkedőn áthaladó etap a 15 kilométeres, Etnára vezető úttal ért véget. A mitcheltonos Esteban Chaves a nap elején elengedett szökevénycsoport legerősebb tagjaként az utolsó kilométerig egyedül haladt az élen, hozzá a végén ugrott fel a favoritok csoportjából csapattársa, Simon Yates. A szakaszt Chaves nyerte, míg Yates az időkülönbségnek hála átvette a rózsaszín trikót.

Giro d’Italia, 6. szakasz (Caltanissetta–Etna, 169 km): 1. Esteban Chaves 4:16:11 óra, 2. Simon Yates a. i., 3. Thibaut Pinot +26 mp, 4. George Bennett, 5. Domenico Pozzovivo a. i. stb. Az összetett állása 6 szakasz után: 1. Simon Yates 22:46:03 óra, 2. Tom Dumoulin +16 mp, 3. Esteban Chaves +26 mp, 4. Domenico Pozzovivo +43 mp, 5. Thibaut Pinot +45 mp stb.

SPORTLÖVÉSZET

Két arany a paralövőknek

A szerbiai paralövők két aranyérmet nyertek a koreai Csungzsuban folyó világbajnokságon. A légpuska fekvőszámában Dragan Ristić győzött, és első helyen zárt a Ristić, Jokić, Savanović összetételű csapat is. Az óbecsei Surányi László a légpuska ülőszámában negyedik lett, és közvetlenül az érmesek mögött fejezte be a versenyt a kisöbűpisztoly-csapat is.

Az amerikai Fort Benningben a női légpuska számával rajtolt az idény második világkupaversenye. Hármas kínai siker született, Andrea Arsović pedig 8. lett. Férfi légpisztolyban nem sikerült a döntőbe jutás, Grgić 18., Mikec pedig 19. lett. A női kisöbű pisztoly selejtezőjének felénnél Zorana Arunović a 3. helyet foglalja el.