2024. április 26., péntek

Autóbusz-szerencsétlenség, gyermekrablási kísérlet

A Belügyminisztérium munkatársai az elmúlt napokban 36 személyt tartóztattak le országszerte

A rendőrség és az egészségügyi intézmények sürgősségi osztályai a május 1-ji ünnepnapok ideje alatt sem lazíthatnak, tekintettel arra, hogy a hírügynökségi jelentések szerint országszerte szükség volt a közbenjárásukra. A kora reggeli órákban egy, a Ljubljana és Pristina vonalon közlekedő autóbusz felborult Kuršumlija közelében. A szerencsétlenségben kilenc utas megsérült, őket a prokupljei kórházban látják el. Három személy súlyos sérüléseket szerzett, míg a többiek csak könnyebb sérüléseket. A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen, a helyszínelés folyamatban van.

Ezt megelőzően Belgrádban egy negyvenéves férfit amiatt tartóztatott le a rendőrség, mert megpróbált elrabolni egy kislányt. A férfi a rendőrökre is rátámadt, így nem csak emberrablás, hanem hivatalos személy elleni támadás címén is bűnvádi feljelentést tettek ellene. A szemtanúk elmondása szerint a férfi először fagyival próbálta gépkocsijába csalogatni a kislányt, majd mikor az elutasította, erőszakoskodni kezdett és megpróbálta beráncigálni az autóba. A rendőrség 48 órás fogvatartást rendelt el a férfi számára.

Tegnapról mára virradó éjszaka szintén Belgrádban egy külvárosi kocsma előtt pedig késsel támadtak két férfira. Egyiküket hason szúrták, másikuknak pedig a karja sérült meg, feltehetőleg akkor, amikor védekezni próbált. Erről a bűncselekményről egyelőre nem közölt részleteket a rendőrség.

Mindezt megelőzően a Belügyminisztérium munkatársai az elmúlt néhány napban 36 személyt tartóztattak le Szerbia szerte. A gyanúsítottak ellen felhozott terhek igencsak változatosak: zsarolás, kényszerítés, súlyos testi sértés, biztonság veszélyeztetése, üldözés, bántalmazás és kínzás, magatehetetlen személy szexuális bántalmazása, kiskorú megrontása, kiskorú bántalmazása és elhanyagolása.