2024. április 25., csütörtök

A verbászi környezetvédők támogatásával

Negyvennegyedik alkalommal tartottak tiltakozást a Krivaja patak szennyezése és a bűz ellen

– Szeretettel köszöntöm vendégeinket, a verbászi ökológiai egyesület tagjait, akik hasonló problémákkal küzdenek, mint mi – mondta sorrendben negyvennegyedik tiltakozó akcióján Dragan Pečurica szervező.

Fotó: Kiss Zoltán

Fotó: Kiss Zoltán

– Sajnos még mindig kevés topolyai lakos fogja fel környezetünk védelmének fontosságát, jelentőségét. A község, a tartomány és a köztársaság környezetvédelemért felelős illetékesei pedig továbbra sem tesznek semmit a fennálló problémák megoldásának érdekében. Talán, ha az idén még tömegesebbek lennének ezek az akciók, jobban odafigyelnének ránk, mint például Verbászon, ahol sokkal hangosabbak és eredményesebbek is a környezetvédők.

A vendégek füttyszóval, sípokkal próbáltak ébresztőt fújni a topolyai polgároknak, hogy ideje lenne tenniük valamit a szennyezés és a bűz ellen, nem csak passzívan elviselni a helyzetüket. A környezet védelme ugyanis nem csupán esztétikai kérdés, hanem egészségügyi létkérdés is. Ha tovább szennyezzük a levegőt, amit belélegzünk, a folyóinkat, vizeinket, annak előbb-utóbb hatásai mutatkozhatnak meg egészségünk rovására.