2024. április 26., péntek
MŰKORCSOLYA – VILÁGBAJNOKSÁG, MILÁNÓ

Hibázott az olimpiai bajnoknő

Aliona Savchenko és Bruno Massot az olimpia után a világbajnokságot is megnyerte (Fotó: Beta/AP)

Aliona Savchenko és Bruno Massot az olimpia után a világbajnokságot is megnyerte (Fotó: Beta/AP)

Az amerikai Nathan Chen bizonyult a legjobbnak a férfiak között a milánói műkorcsolya-világbajnokságon. Érdekesség, hogy az olimpián mindössze ötödik helyezett amerikai óriási fölénnyel, több mint 47 ponttal előzte meg a februári ötkarikás viadalon ezüstérmes japán Uno Somát, akinek ezúttal is meg kellett elégednie a második hellyel. A bronzérmet az orosz Mihail Koljada nyakába akasztották. A nőknél kisebb meglepetésre a friss olimpiai bajnok Alina Zagitova több hibát elkövetve csak a 7. helyen végzett. A Pjongcsangban harmadik helyezett kanadai Kaetlyn Osmond sokkal jobban feltalálta magát, és erős kűrjének köszönhetően megérdemelten vehette át az aranyérmet. A dobogóra még két japán versenyző, Higucsi Vakaba és Mijahara Szatoko állhatott fel.

Jégtáncban a francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron páros, az olimpiai ezüstérem után, ezúttal a dobogó legfelső fokára léphetett fel. Az amerikaiak ebben a versenyszámban sem maradtak érem nélkül, hiszen második helyen a Madison Hubbel, Zachary Donohue páros végzett. Harmadik a kanadai Kaitlyn Weaver, Andrew Poje duó lett.

Párosban Aliona Savchenko és Bruno Massot az olimpiát követően a világbajnokságon is a legjobbnak bizonyultak. Már a rövid programot követően élre álltak, a kűrben pedig tovább tudták növelni előnyüket, így összesítésben több mint 20 ponttal kaptak többet a zsűritől az orosz Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov párosnál. Bronzérmes a francia Vanessa James, Morgan Cipres duó lett.

Eredmények, férfiak: 1. Nathan Chen (USA) 321,40, 2. Uno Soma (Japán) 273,77, 3. Mihail Koljada (Oroszország) 272,32 pont.

Nők: 1. Kaetlyn Osmond (Kanada) 223,23, 2. Higucsi Vakaba (Japán) 210,90, 3. Mijahara Szatoko (Japán) 210,08 pont.

Páros: 1. Aliona Savchenko, Bruno Massot (Németország) 245,84, 2. Jevgenyija Taraszova, Vlagyimir Morozov (Oroszország) 225,53, 3. Vanessa James, Morgan Cipres (Franciaország) 218,36 pont.

Jégtánc: 1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 207,20 2. Madison Hubbel, Zachary Donohue (USA) 196,64, 3. Kaitlyn Weaver, Andrew Poje (Kanada) 192,35 pont.