2024. április 26., péntek

Új forduló, új remények

Ma kezdődik a Vedd el a számlát és nyerj! nyereményjáték

Mától küldhetik az adómemóriás pénztárgépekből kiadott számlákat mindazok, akik részt szeretnének venni a kormány által tavaly kétszer is megszervezett szerencsejáték idei sorsolásaiban. Az első nyeremények már márciusban gazdára találnak – közölte többek között Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter a tegnap délutáni kormányülést követően. Ana Brnabić kormányfő hozzátette, hogy a nyereménytárgyak összértéke tavaly 135 millió dinár volt, de most megkétszerezik.

Sokkal több nyereménytárgyat sorsolnak ki, mint tavaly: belgrádi lakásokat, számos gépkocsit, külföldi utazásokat, gyógyfürdőkben és hegyekben való üdülést, háztartási gépeket és más értékes tárgyakat nyerhet az, akinek szerencséje lesz. A nyereményjáték feltételei és lebonyolításának módja az idén sokkal egyszerűbb lesz.

A Vedd el a számlát és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra – a tavalyi két fordulótól eltérően – az idén bármelyik postáról és bármilyen borítékban be lehet küldeni a számlákat. A szervezők szerint így nem lesz tolongás, nem kell az előre kinyomtatott, megcímezett formaborítékokért olykor még közelharcot is vívni (tavaly helyenként még ezekkel az ingyenes borítékokkal is kereskedtek). A tavalyi fordulók során sokan azt is kifogásolták, hogy a postahivatalokba több-kevesebb rendszerességgel érkező, ingyenes borítékokon fel kellett tüntetni a személyi számot is. Az idén nem így lesz: csak a beküldő vezeték- és keresztnevét, címét, valamint a helységet kell feltüntetni, annak postai irányítószámával együtt.

További játékszabályok:

– Csak nagykorúak vehetnek részt

– Egy borítékba 10 pénztárgépes számlát (nyugtát), vagy kártyás fizetéskor kapott 10 szlipet, szelvényt kell tenni

– Ugyanabba a borítékba ne tegyünk nyugtákat is és szlipeket is

– Egy-egy nyugtának, ill. pénztári szelvénynek legkevesebb 100 dinár értékűnek kell lennie

– A borítékokat február 1-jétől lehet postára adni

– Csak az idén kapott számlák és szelvények érvényesek