2024. május 10., péntek

Gyalogjárdákkal és parkolóval gazdagodik a város

A Kisbajmok helyi közösségben a Focsa utcától az Ipari zónáig a múlt héten gyalogjárda kiépítése vette kezdetét. A gyalogjárda 350 méter hosszú lesz, és a hónap végéig várható a munkálatok befejezése. A beruházás értéke 614 ezer dinár.

A Harcosok sorakozója lakótelepen parkoló épül (Fotó: Gergely Árpád)

A Harcosok sorakozója lakótelepen parkoló épül (Fotó: Gergely Árpád)

Ugyanezen a szakaszon a műszaki dokumentáció kidolgozását követően kerékpárutat épít az útfenntartó, városrendezési és lakásüzemeltetési közvállalat, ugyanakkor a héten a Harcosok sorakozója lakótelepen, a Jó Lajos utcában egy parkoló kiépítése is megkezdődött.

Gyalogjárda készül az ipari zónához (Fotó: Gergely Árpád)

Gyalogjárda készül az ipari zónához (Fotó: Gergely Árpád)

– A napokban a Jó Lajos utcában megkezdtük a parkoló kiépítését, mintegy harminc parkolóhely áll majd a polgárok rendelkezésére. Amennyiben az időjárási viszonyok ezt lehetővé teszik, az elkövetkező két hétben befejezzük a parkolót. Folyamatban van továbbá a járda kiépítése a Bajai-úton, az Aksentije Marodić és az Ivan Antunović utcákban, valamint a Szegedi úton a Jovan Mikić utca és a Közgazdasági Kar közötti részen. Gyalogjárdák készültek a Szép Ferenc utcában a Sportcsarnoktól a parkon keresztül a Szekeres László utcáig, Nagyfényen a Vladimir Nazor utcában, Újzsedniken a vasúti átjárónál, valamint a Pionir gyárnál a felüljárónál. A közeljövőben a vasútállomás előtt lévő Bosa Milićević utca felújítása a Vase Stajić utcától a Palicsi útig van tervben – mondta el érdeklődésünkre Ognjen Golubović, a közvállalat főmérnöke.