2024. május 8., szerda

Gyertyafényként világítani

A Mária neve plébániatemplom magyar és horvát ajkú közösségének hittanosai szervezték meg a Veni Sancte Spritus (Jöjj, Szentlélek) tanévkezdő szentmisét, amelyet szerdán 20 órai kezdettel mutatott be Erhard Róbert esperesplébános, tiszteletbeli apát Hajdú László és Patrik Tvorek káplán atyákkal, valamint Jozef Deman diakónus és a fiatalok közreműködésével.

Latinul, magyarul és horvátul énekeltek a fiatalok (Bozsoki Valéria felvétele)

Latinul, magyarul és horvátul énekeltek a fiatalok (Bozsoki Valéria felvétele)

A kétnyelvű szentmisén az evangélium (Mt 5,13– 16) kapcsán kaptak útravalót a tanévre a középiskolások és az egyetemisták. Patrik atya a „föld sójának” lenni feladatról beszélt, majd László atya a világosság erejéről szólva rámutatott arra, hogy a gyertya pici lángja is képes eloszlatni a legnagyobb sötétséget, ezért a fiatalok küldetése hirdetni a jóságot, örömet a sötétséggel teli világban.

A gyertyafény csodálatos, mert róla sok más gyertyát meg lehet gyújtani, lángot, tüzet azonban csak ott szabad gyújtani, ahol jó és egészséges – mondta Róbert atya. – Az Úr Lelkének bölcsességét kell kérni, hogy ne erőszakkal akarjunk tüzet gyújtani mások életében, hanem csak szabadság, gyengédség és önzetlenség által, olyan gyengéden, mint ahogyan ezt az embereket szerető Isten teszi.