2024. április 26., péntek

A Liga nem fél Šešeljtől

A VSZL szerint a radikális pártelnök visszatérhetne Hágába

„Ahelyett, hogy hősködik és Nenad Čanakot fenyegeti, Vojislav Šešelj inkább csomagoljon össze, és térjen vissza Hágába, mielőtt ismét feszültségeket szítana Szerbiában” – reagált ma közleményben a Vajdasági Szociáldemokrata Liga a Szerb Radikális Párt elnökének korábbi Twitter-bejegyzésére, hogy a VSZL elnökét, Nenad Čanakot meg kellene verni. Šešelj mostanra megtanulhatta volna, hogy a VSZL nem fél tőle – teszik hozzá a közleményben.

Emlékeztetőül: Čanak Barcelonában kísérte figyelemmel a katalán népszavazást, több helyi tisztségviselővel is találkozott, és annak a fontosságáról beszélt, hogy a polgárok szabadon kifejezhessék akaratukat, még akkor is, ha annak nem lesz jogkövetkezménye.

Čanak barcelonai nyilatkozatait követően fejtette ki Šešelj, hogy mi a véleménye a VSZL elnökéről. „Katalóniában elszabadultak a kedélyek, a spanyol rendőrség mindenkit ver, akit csak ér. Nenad Čanakot már most el kellene kezdenünk verni, mielőtt esetleg Vajdaságban is elszabadulnak a kedélyek. Čanak szándékaihoz nem fér kétség, ellenkező esetben nem lengetné egyik kezében a katalán, másikban pedig a vajdasági zászlót” – fogalmazott Šešelj.