„Mi a régi törvényt követjük”

A „bevándorlóországok” jelentik ma a legnagyobb veszélyt az európai értékekre – mondta Orbán Viktor

(MTI)

2017. szeptember 18., 11:30

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Szembe kell fordulni a „Soros-tervvel”, amely „bevándorlóországokká”, kevert kultúrájú, népességű államokká alakítaná a közép-európai országokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) XI. országos kongresszusán az Országházban.

Míg a bevándorlóországok ideológiája a liberalizmus, addig a nem bevándorlóországoké a szuverenitás és a keresztény társadalmi tanítás – fejtette ki a kormányfő, kijelentve: a mai nyugat-európai liberalizmus átvétele a közép-európaiaknak „egész egyszerűen szellemi öngyilkosságot jelentene”, és végül „mi is bevándorlóországgá válnánk, kevert kultúrájú ország lennénk belátható időn belül”, itt is terrorizmus lenne, nem lenne határvédelem, családtámogatás helyett pedig „népességimport” ellensúlyozná a demográfiai hanyatlást.

Orbán Viktor a KÉSZ kongresszusának résztvevőivel (kép: MTI)

Orbán Viktor a KÉSZ kongresszusának résztvevőivel (kép: MTI)

„A bevándorlóországgá alakítás programját ma egy olyan terv jelenti, amelyet a köznyelv Soros-tervnek nevez, egy akcióterv, amely pontosan leírja, hogyan és miképpen kell az ellenszegülő, nem bevándorló közép-európai országokat bevándorlóországokká alakítani” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint azonban „nem szabad rést nyitni a pajzson”, ki kell tartani a következő választásig, a kormány ugyanis készen áll a keresztény Magyarország jövőjének megvédésére.

A miniszterelnök úgy értékelt, ma még tabu az európai politikában a bevándorló- és a nem bevándorlóországok közötti belső feszültség kimondása, és az európai vezetők történelmi kihívása, hogy e két különböző országcsoport együttélését kiépítsék. „Ha ez nem sikerül, akkor ez a feszültség a mainál is sokkal erősebb szakadást, akár végzetes szakadást is okozhat az európai kontinens politikai történetében” – hívta föl a figyelmet.

Magyarország álláspontja szerint – folytatta – a bevándorlóországok hibás külpolitikát folytatnak, elvesztették a határaik feletti ellenőrzést, és egy modernkori népvándorlásnak kiszolgáltatva magukat, egy egészen új fejlődési irányt választottak.

Megjegyezte azt is, hogy Nyugaton az illegális migránsok emberi jogai előnyt élveznek az európai polgárok akaratával szemben, akik nem akarják őket illegális bevándorlókként beengedni.

Szavai szerint a bevándorlóországok jelentik ma a legnagyobb veszélyt az európai értékekre. „Mi a régi törvényt követjük, amely úgy hangzik: az ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül” – mondta, jelezve: Magyarország nem felejti el, hogy a kerítés építésekor a németek, az osztrákok és a nyugati média „pökhendi arroganciával ítélkezett felettünk”, világszerte rágalomhadjáratot indítottak, ami „egy központilag elrendelt, központilag vezényelt kampány volt” az ország ellen.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a kormány „magyar Magyarországot és európai Európát” akar, ami csak úgy lehetséges, ha „azt is vállaljuk, hogy mi keresztény Magyarországot akarunk egy keresztény Európában”, mert csak ennek van jövője.

A keresztény ihletettségű pártokról szólva a miniszterelnök kifejtette: a keresztény politika feladata nem a kereszténység, hanem az abból kisarjadt emberi létformák – például az ember méltósága, a család, a nemzet és az egyházak – megvédése. Ezeréves törvény, hogy emberi méltóság, egészséges családok, erős nemzeti kötelék és szilárd hitbéli kötelékek nélkül nem állhat fenn Magyarország – jelentette ki.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége