2024. május 17., péntek
TEKE

Magyarkanizsán a felsőház a cél

A tizenkét csapatból álló II. Vajdasági Ligában szeptemberben kezdődik a 2017/2018-as idény, amelyben a Kanizsa csapata is játszik. A ligában pályára lép az I. Vajdasági Ligából kiesett bácsföldvári Vojvodina és rumai Sloven, a Sloboda (Bácskossuthfalva), a Radnički LK (Nagykikinda), a Becse, a Junaković Prigrevica (Bácsszentiván), a SPENS és a Bačka (Újvidék), a Golubinci, a Jadran (Bácsfeketehegy) és a Veteran BMV (Verbász). A Kanizsa játékosai augusztus 15-én heti két edzéssel kezdték meg a felkészülést az őszi idényre.

A játékoskeretben a tavalyi idényhez képest nincs változás, ugyanazok a játékosok lépnek pályára ősszel, akik eddig is játszottak. A meglévő tízszemélyes játékoskeret: Barlog Ferenc, Bosznai László, Szabó Roland, Apró Lóránt, Bata Viktor, Igor Vuković, Györke Szebasztián, Erdélyi Sándor, Szél Sándor és Zoran Mijatov.

Az elmúlt időszakban változás történt a klub vezetőségének élén, mivel az eddigi elnök, Igor Vuković a községi sportszövetség titkára lett, így a vezetőség Szabó Roland személyében új elnököt választott a Kanizsa Tekeklub élére.

A Kanizsa eredményeiről és terveiről Szabó Roland klubelnökkel beszélgettünk.

– A tavalyi bajnoki idényben a negyedik helyezést értük el a ligában, így lemaradtunk a magasabb ligáért való selejtezőről. A nyári szünet után augusztus közepén kezdtük meg a munkát, heti két edzéssel készülünk a bajnokságra, ahol minél eredményesebben akarunk szerepelni. Továbbra is főleg hazai és környékbeli tekézők játékára számítunk, akik lelkesen és szorgalmasan készülnek a bajnoki rajtra. A játékoskeret megmaradt, nem távozott és nem jött senki. Játékosaink elég tapasztalattal rendelkeznek, hogy sikeresen helytálljanak a bajnokságban, habár a ligában néhány pálya nem megfelelő minőségű, ami kihat a csapat eredményességére. Az új bajnoki idényben a csapat célja, hogy az őszi idény végén a felsőházban végezzünk. Terveink között szerepel többek között a tekesuli újbóli megindítása az utánpótlás-nevelés céljából, ami azonban nemcsak az anyagi lehetőségektől függ, hanem attól is, egyáltalán lesz-e elég jelentkező gyerek, aki szeretne tekézni. A klub anyagi helyzete nehéz, a gazdasági helyzet miatt kevés támogatónk van, így a pálya csak heti három alkalommal működik, mivel a pénzügyi lehetőségeink ennyire elegendőek – mondta Szabó Roland.

A bajnokság őszi idénye szeptember 9-én kezdődik. A Kanizsa az 1. fordulóban szombaton 16 órai kezdettel hazai pályán a bácskossuthfalvi Sloboda ellen lép pályára.