2024. április 26., péntek
PROSPERITATI TÁMOGATÁSBÓL

Bemutattak egy kezdő vállalkozást

A temerini EMBRIGO Kft. a sertésszaporító anyag tárolásával és eladásával is foglalkozik

Pénteken Temerinben az Ifjúsági Otthon nagytermében cégbemutatóval egybekötött szakmai előadásokat tartottak a sertéstenyésztés időszerű kérdéseiről. Bemutatták Győri Orsolya EMBRIGO Kft. cégét, amelynek tulajdonosa a Prosperitati Alapítvány elmúlt évi start up pályázatának egyik nyertese volt.

A cég fő tevékenysége a sertésszaporító anyag tárolása és eladása, valamint minőségi sertéstakarmány forgalmazása és malac-visszavásárlás. A cég tulajdonosa megragadta az alkalmat, hogy maga és családja nevében köszönetet mondjon a Prosperitati Alapítványnak és Holló Rolandnak a nyújtott támogatásokért, melyek nélkül a vállalkozás nem jöhetett volna létre.
A Prosperitati Alapítvány képviseletében jelen volt Kovács Károly, az alapítvány jogásza, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Prosperitati Alapítvány számára nagyon fontos, hogy minél több fiatal, kezdő vállalkozó maradjon itt Vajdaságban. Kapjon lehetőséget arra, hogy tudja fejleszteni a meglévő, illetve elindítsa új vállalkozását.
– A most bemutatott vállalkozás, akinek tulajdonosa nálunk pályázott, nagyon fontos Vajdaság szempontjából, mert egy olyan mezőgazdasági ágazatot képvisel, amely a régi Jugoszláviában nagyon fejlett volt, de nagy hanyatláson ment keresztül, és remélhetőleg újra erős mezőgazdasági ágazatot képvisel majd Vajdaságban – mondta a jogász.
Szépszámú érdeklődő előtt a meghívott vendégek vetítéssel egybekötött előadást tartottak a sertéstenyésztés időszerű kérdéseiről.