2024. május 10., péntek

Szennyvízcsatorna-hálózat épülhet Palicson

Hétszáz polgár aláírása az előfeltétele, hogy a német KfW bank finanszírozza a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítését

A tervek szerint a Palicsi-tó és a Ludasi-tó biológiai sokszínűségének megőrzését célzó projekt keretében 2017 közepétől várható a palicsi szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése. A projektet a németországi KfW bank finanszírozná.

Bognár Tibort, a palicsi helyi közösség titkárát a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítéséről kérdeztük.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A szennyvízcsatorna kiépítését Palicson a németországi KfW bank finanszírozná, ennek előfeltétele, hogy a palicsiak érdekeltek legyenek a hálózat kiépítésében. A szennyvízcsatorna kiépítésének megkezdéséhez hétszáz palicsi lakosnak kell nyilatkozatot tennie 2017. január 9-e és 2017. január 20-a között reggel kilenctől délig a palicsi helyi közösség épületében. Itt igényelhetők, illetve itt lehet leadni a kitöltött és aláírt nyilatkozatokat. A polgárok az említett nyilatkozatot igényelhetik a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalatban és ugyanott át is adhatják a kitöltött nyilatkozatokat.

A csatlakozási díj összege, amit a polgároknak kellene kifizetniük, 27 021,38 dinár (az ár magában foglalja az áfát), az egy összegben történő előfizetés esetén 20 százalékos az engedmény, de van lehetőség 24 részletben történő fizetésre is. A nyilatkozatban feltüntetett ár a nyilatkozatot aláírók esetében nem fog változni. A díjat előlegben a csatlakozás időpontjától függően 2017 augusztusától 2018 augusztusáig lehet befizetni. Azok a polgárok, akik huszonnégy részletben szeretnék törleszteni az összeget, az első részletet a 2017 augusztusától 2017 novemberéig terjedő időszakban kell befizetniük – mondta el Bognár Tibor.