2024. április 18., csütörtök

Moderni društveni mediji

Učesnici konferencije za manjinske medije posetili su „Magyar Szo“

Danas se u Novom Sadu u svečanoj sali dvorca Eđšeg, održava regionalna konferencija manjinskih i lokalnih medija. Ovom prilikom su sedište lista „Magyar Szo“ posetili učesnici i pristalice ove konferencije (na slici).

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Bojan Brezigar, član Upravnog odbora Evropskog Udruženja novina na jezicima regionalnih nacionalnih manjina, Stefano Lusa, urednik informativne emisije na slovenačkom radiju „Koper“, Jurij Giacomelli, lider Giacomelli Media, dr. Nebojša Kuzmanović, zamenik pokrajinskog sekretara za informisanje, Đorđe Vukmirović, asistent sekretara za informisanje i organizator Nataša Heror bili su u poseti glavnoj urednici Marti Varju.

Obeležen je mali jubilej, peti put je održan niz sastanaka manjinskih medija, na kojima je ove godine tema bila socijalna integracija kao pojava, kao i položaj manjinskih i lokalnih medija u savremenom društvu, značaj pripadnosti zajednici. Učesnici ove konferencije će ispitati značaj novih zajednica, navesti primere dobre prakse i značaj društvenih mreža. Među organizatorima ove konferencije su dnevni list „Magyar Szo“, „Giacomelli Media“, „Heror Media Pont“, konsultantska firma za novinare „MediaChange“ i Udruženje Medija Srbije. Ovu manifestaciju su između ostalih podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje, kao i Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.