2024. április 26., péntek

Fiatalok bemutatkozása a könyvtárban

Több fiatal alkotó, író, költő, képzőművész, irodalmár mutatkozott be a topolyai Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében, ahol a minap kiállításmegnyitóra, és a Híd folyóirat lapszámbemutatójára is sor került.

Az est Náray Éva, a könyvtár igazgatója köszöntőszavaival kezdődött. Szeptember végén nyílt meg Kishegyesen a topolyai Szenti Lilla és a szabadkai Pesti Emma közös, Lélektáj című kiállítása, amely most városunkba is ellátogatott, és csakúgy mint egy hónappal korábban, ezúttal is Terék Anna nyitotta meg azt, aki nyitóbeszédében az idő múlásának és a mozgás jeleire hívta fel a figyelmet a két fiatal képzőművész alkotásaiban, akik mindketten a Híd Kör Art csoportosulás tagjai.

Ezt követően vette kezdetét a Híd augusztusi és szeptemberi számának bemutatója, amelyben negyvennél is több fiatal szerző mutatkozik be. A műsort a számok egyik szerkesztője Kelemen Emese doktorandusz vezényelte, szerkesztőtársai, Fehér Dorottya és Dancsó Andrea pedig a fiatal alkotók számainak 2012 óta íródó történelmével, illetve a jelen számok vizuális elemeivel, Paszterkó Richárd alkotásaival és K. Kovács Ákos fotóival ismertette meg a közönséget. Az eseményen több szépíró is felolvasott a két lapszám valamelyikében megjelent művéből. Felolvasott Benedek Miklós, Komáromi Dóra, aki ezúttal a mobilnovellával kísérletezett, Nagy Abonyi Dávid, a lapszámok legfiatalabb szerzője, Váradi Ibolya, topolyai gimnazista, Fehér Miklós, a közelmúltban megjelent Fekete normalitás című regény szerzője és Terék Anna, aki ezúttal a Feketeversek című alkotását adta elő.