2024. március 29., péntek

Ismét Nagyboldogasszony Napok lesznek Törökbecsén

Augusztus 26-ától 28-áig tartják meg Törökbecsén a Nagyboldogasszony Napokat. A programok ezúttal is a pénteki halászléfőző-versennyel kezdődnek, ezzel egy időben a szokásokhoz híven a tamburazenekarok is vetélkednek egymással. 16 órakor nyílik meg a Poljofest mezőgazdasági vásár, az estet pedig a Garavi sokak együttes koncertje zárja.
Szombaton 10 órától látogatható ismét a Poljofest, és megnyílik a népművészeti bazár, valamint a gyermekutca is. Este három koncert is lesz: elsőként a helyi Playboys együttes lép színpadra, őket a Zabranjenog pušenje, majd a Prljavo kazalište együttes követi.
Vasárnap a már ismert kísérőrendezvények mellett 13 órakor kezdődik a fogathajtó kocsik bemutatója, végül a rendezvénysorozatot a Lexington együttes és Saša Matić koncertje zárja. A koncertek pontos időpontját később teszik közzé a szervezők.
A szervezőbizottság egy korábbi közleménye szerint az idén időpont egyeztetési problémák miatt marad el a már megszokott magyarországi sztárzenekar fellépése Törökbecsén. Akkor azt is bejelentették, hogy az idén a korábbinál kevesebb pénzt tudnak áldozni a programokra.