2024. május 8., szerda

Halfőző ünnep lesz Zomborban

Huszadik éve hosszú sorokban rotyog a halászlé a zombori halünnepen (Fotó: Fekete J. József)

Huszadik éve hosszú sorokban rotyog a halászlé a zombori halünnepen (Fotó: Fekete J. József)

Már javában készülnek a városban a hagyományos Zombori nyár rendezvényre. Miként minden évben, a helyi Idegenforgalmi Szervezet által összeállított program koronája a Zombori bogrács halfőző ünnep lesz, ami rendszeresen tömegeket vonz a városból, környékéről, és külföldről egyaránt, idén huszadik alkalommal. Az ünnepség részben versenyjellegű, de megmérettetés nélkül is lehet főzni, enni, inni, mulatni. A Zombori bográcsra július 16-án, szombaton kerül sor a Szentháromság téren, a helyi névhasználatban a Kopasz téren. Nevezni, és a kotizációt befizetni hétfőtől lehet az Idegenforgalmi Szervezet székhelyén, a Grassalkovich-palotában (Lazar cár tér 1., telefon: 025/434-350).

Akik saját örömükre bográcsoznak, 3500 dinárért kapnak egy nyolcszemélyes asztalt, megtisztított halat, tüzelési helyet, tűzifát és egy szakácspólót. Akik a zsűrizésre is beneveznek, azoknak ehhez az összeghez még 500 dinárt hozzá kell tenniük. A halászlék és halpaprikások rangsorán vezetők értékes jutalomban részesülnek, miként a legszebben díszített asztal és a legvidámabb társaság. A vendégeket élő tambura- és tánczene szórakoztatja.

A Zombori nyár rendezvény során július 15-én és 16-án a Kézműves utcát is megszervezik, ahol nép- és iparművészek mutatkozhatnak be, amire ugyancsak az Idegenforgalmi Szervezetben lehet kotizálni.