2024. április 26., péntek

„Olimpiai” játékok – csak ovisoknak!

A Radosno detinjstvo Gyermekintézménynek a testnevelés területén tevékenykedő szakmunkatársainak szervezésében a Szabadság téren megtartották a községközi „olimpiai” játékokat, amelyeken óvodások vettek részt.

Az idei játékokon a hatodik „olimpiai” játékok győztesei, a bukováci Nyuszi óvoda, a verbászi Boško Buha gyermekintézmény és az inđijai Boško Buha gyermekintézmény nevelői és óvodásai versenyeztek.

A rendezvény az olimpiai zászló felvonásával és az olimpiai láng meggyújtásával kezdődött. A játékok megnyitóján jelen volt Aleksandar Petrović, az újvidéki polgármesteri hivatal főnöke is, aki üdvözölte a résztvevőket.

– Ennek a vidám gyerekseregnek ma Újvidék ad otthont, akik a verbászi, bukováci és az inđijai óvodákból érkeztek. Amíg a felnőtt sportolóink komoly edzéseket végeznek, hogy minél jobban felkészüljenek a brazíliai olimpia játékokra, addig mi itt, Újvidéken megszerveztük a gyermekolimpiát a legkisebbek számára. Megtörténhet az is, hogy a mai gyermekolimpián résztvevő gyermekek közül valaki kijut majd a valódi olimpiai játékokra, és továbbviszi városunk és Szerbia hírnevét – mondta Petrović, majd boldog gyermekkort kívánt az ovisoknak.

Mile Repac, a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény szakmunkatársa elmondta, a gyermekolimpián résztvevő gyermekek konzervdobozokat döntöttek, teniszlabdákat hordtak az egyik farönkről a másikra, távolugrásban és helyben ugrásban versenyeztek.

– Ezek a játékok nagyon fontosak a gyermekek számára. A gyermekolimpia megszervezésével az volt a célunk, hogy fejlesszük a gyermekek motorikus képességeit és a csapatszellemet, valamint, hogy az ovisok megtanulják hogyan kell helyesen viszonyulni a vereséghez és a győzelemhez – magyarázta Repac.

Az I. községközi „olimpiai” játékokat a bukováci Nyuszi óvodásai nyerték meg.