2024. május 1., szerda

Videofelügyelet a törökbecsei iskolákban

A múlt hét óta Törökbecse község minden iskolájában, valamint a város Tito marsall és Vuk Karadžić utcai kereszteződésében videofelügyeleti rendszer gondoskodik a gyerekek és a polgárok biztonságáról. A beruházás 2,4 millió dinárba került, és a pénz nagy részét a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság biztosította, a többit pedig az önkormányzat teremtette elő.

Az iskoláknál összesen hat, full HD-s, éjjel-nappal és minden időjárási körülmények között működő kamera követi élőben az eseményeket. A merevlemez 20 napon át folyamatosan rögzíti a felvételeket, amelyeket egy hónapig őriznek meg. Bár a kamerákat elsősorban megelőzés céljából szerelték fel, a felvételeket bírósági eljárások során is fel lehet majd használni. Az iskolaigazgatók saját mobiltelefonjukon is kísérhetik a kamera által rögzített képeket.

Az iskolák mellett kamera került a törökbecsei Tito marsall és Vuk Karadžić utcák kereszteződésébe is, ahol a közlekedésfelügyelet mellett fontos szerepet tölt be a járművek regisztrációs táblájának a felismerésében is.