2024. május 8., szerda

Nagy volt az érdeklődés

Kishegyes községben komoly támogatást kapott a VMSZ köztársasági és önkormányzati listája

A Vajdasági Magyar Szövetség Kishegyes községben hétfőn és szerdán gyűjtötte a támogatói aláírásokat. Mind a köztársasági lista, mint az önkormányzati lista a vártnál több támogatói aláírást kapott.

Szűgyi István, a önkormányzati lista vezetője arról számolt be lapunknak, hogy a kishegyesi és a bácsfeketehegyi gyűjtőhelyen a köztársasági lista két nap alatt 448 támogatói aláírást kapott. A listavezető nagyon elégedett ezzel az eredménnyel, mert jócskán felülmúlja az elvárásokat. A köztársasági jelöltlista mellett a községi is elegendő támogatást kapott a választáson való részvételhez, tudtuk meg.
- Szerdán délután Bácsfeketehegyen és Kishegyesen 2 óra alatt 247 aláírást gyűjtöttünk össze a helyi önkormányzati listára. Ki kell hangsúlyoznom, hogy nagyon elégedettek vagyunk a polgárok hozzáállásával. Épp ezért szeretném megköszönni, hogy megtiszteltek bennünket azzal, hogy eljöttek és támogatták a nevezésünket. A polgárok türelmét is szeretném megköszönni, hiszen 20-30 percet is sorban kellett állni, mivel nagyon sok ember jött. Sokan voltak olyanok is, akik jelezték, hogy nem tudnak eljönni, de gondolni fognak ránk a választásokkor. Azt hiszem, hogy ez jó előjel – nyilatkozta Szűgyi, majd arról is szólt, hogy az önkormányzati listához szükséges aláírások összegyűjtésére igen kevés idő állt a rendelkezésükre.
- Tegnap délután 4 óra előtt kaptuk meg az információt, hogy gyűjthetjük a támogatói aláírásokat. Kishegyesen és Bácsfeketehegyen is, gorombán számolva 5 percen belül elkezdődött a gyűjtés, és 6 óra körül már megvolt a 247 aláírásunk. A szükséges dokumentáció, amit át kellett adni a községi választási bizottságnak, már előre el volt készítve, mindössze a támogatói aláírásokat kellett mellékelni – nyilatkozta a listavezető.