2024. április 26., péntek

Medencefelújításra is jut pénz

Magyarkanizsán módosították a községi költségvetést – Új képviselői csoport alakult Haladó Kanizsáért néven – A képviselő-testület ülését az ellenzék folyamatos vádaskodása jellemezte

Pénteken a Magyarkanizsai községi képviselő-testület XXXI. ülése az ellenzékből politizáló UKROK képviselőcsoport személyeskedésektől sem mentes folyamatos vádaskodása mellett zajlott.

Ülésezik a magyarkanizsai községi képviselő-testület (Gergely Árpád felvétele)

Ülésezik a magyarkanizsai községi képviselő-testület (Gergely Árpád felvétele)

Különösen hevesen reagált a képviselőcsoport három tagja, Slađana Ilić, Tandari László és Francsik József a költségvetés módosítására tett és nagy többséggel elfogadott javaslatra. Az egyes módosítási tételek között szerepel többek között a Tisza-parti úszómedence épületegyüttesének a helyreállítására szolgáló 19,5 millió dináros tétel, amit az UKROK képviselőcsoport értelmetlen pazarlásnak, tervezett pénzmosásnak minősített, mondván, hogy ennyi pénzből sok egyéb hasznosat lehetne építeni a község polgárai számára.

A tavaszra kezdődő medencefelújítási munkálatokra fordítandó összeggel csökken a Magyarkanizsát elkerülő terelőút építésének második ütemére előirányzott eszközkeret. A terelőút megépítése az előzetes terveknél tovább, még két költségvetési évre terjed ki, ezért nyílt lehetőség az eszközök átcsoportosítására. A községi büdzséből az idén vállalkozásfejlesztésre hatmillió dinárt fordítanak.

A testület tagjai elfogadták többek között a községi Vöröskereszt, a Zentai Történelmi Levéltár, a Szociális Központ, a Szociális Védelmi Központ, a Regionális Szakmai Pedagógus-továbbképző Központ és a Tisza Menti Információs Fejlesztési Központ idei munkatervét is.

A testületi ülés kezdetén a Magyar Remény Mozgalom – László Bálint választási listáról Korom Valentin letette a képviselői esküt, a testületben ugyanis ő váltja föl a listát korábban képviselő Horváth Dánielt, aki elköltözött a községből.

A testület ügyrendi szabályzatával összhangban új képviselőcsoport alakult Haladó Magyarkanizsáért független képviselői csoportban néven. A megszűnt Jobb Magyarkanizsáért frakció tagjai közül verbuválódott új képviselőcsoportnak négy tagja van: Nikola Radmanović (elnök), Hajder Hilda, Borislav Kojić és Füzesi Tamás, akik a Szerb Haladó Párt helyi székháza előtt tartott rögtönzött sajtótájékoztatón jelentették be a szerintük nagy horderejű változást. A magyarkanizsai haladók az Aleksandar Vučić kormányfő által képviselt politika letéteményeseiként kívánnak tevékenykedni a község polgárai érdekében.