2024. május 10., péntek
RÖVIDEN

Erdélyi betlehemes játék Észtországban

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége háromnapos magyar kulturális programot szervez Észtországban. A nagycsaládos fiatalokból álló, 12 fős csoport a Tallinni Magyar Intézetben, majd pedig Észtország második legnagyobb városában, Tartuban mutat be erdélyi betlehemes játékot. Az előadásokat követően magyar táncokat sajátíthatnak el a népi hagyományaink iránt érdeklődő észt vendégek. A rendezvénysorozat zárásaként, hétfőn a Tallinni Magyar Intézetben hazai népdalokkal ismerkedhetnek a látogatók.

A fellépő fiatalok a NOE XVIII. kerületi Szent Lőrinc Egyesülete és a Pestszentlőrinci Főplébánia közösségének tagjai, akik csaknem húsz éve tartanak hajléktalanszállókon, nevelőotthonokban, börtönökben és kórházakban élő, nehéz sorsú embereknek betlehemes előadásokat a karácsonyi ünnepek előtt.

Dr. Szabó Endre, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének tiszteletbeli elnöke a szervezet legfontosabb küldetésének a hagyományos család, valamint a gyermekvállalás hazai és nemzetközi népszerűsítését tartja. Annak érdekében, hogy ezek az értékek az európai politikában az eddigieknél hangsúlyosabban jelenjenek meg, a családok nemzetközi összefogására van szükség.