2024. április 26., péntek
VAJDASÁGI ERDŐGAZDÁLKODÁSI KÖZVÁLLALAT

Célunk, hogy megfeleljünk a követelményeknek

Március 17-étől 19-éig tartott a Vajdasági Erdőgazdálkodási Közvállalat második rendszeres ellenőrzésének új ciklusa, amelynek során az erdőgazdálkodás jelenlegi állapotát mérték fel. A nemzetközi SGS minőségellenőrző felügyelősége az EU idevágó követelményeivel összhangban végezte a vizsgálatot.

– Az erdőgazdaság elegett tett minden olyan követelménynek, amelyet az uniós, fenntartható erdőgazdálkodásról szóló FSC tanúsítvány magába foglal. Az közvállalat az ország egyetlen olyan erdészeti cége, amely rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal. Joggal lehetnek erre büszkék, hiszen munkájukkal elérték azt, hogy környezetük és az alkalmazottak mindennap betartják az FSC követelményeit, nem csak a vizsgálatok időszakában – nyilatkozta Milan Toth, a SGS munkatársa.

A szóban forgó tanúsítvány arról tesz tanúbizonyságot, hogy a cégben a termelés a legszigorúbb nemzetközi előírások szerint zajlik, valamint szavatolja az erdők környezetvédelmi, gazdasági és társadalmi funkcióit.

Az akció során az SGS munkatársai a vállalat több tartományi fiókjába is ellátogattak, és terepfelméréseket is végeztek.