2024. április 26., péntek
KÉZILABDA

Magabiztos horvát győzelem

Az olimpiai és vb-bronzérmes, Eb-negyedik horvát válogatott magabiztos győzelmet aratott a bosnyák csapat ellen a katari, olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság pénteki játéknapján, így százszázalékos mérleggel jutott a nyolcaddöntőbe.

A mérkőzés érdekessége volt, hogy a Karačić testvérek egymás ellen léptek pályára: Igor a horvát oldalon, Ivan pedig bosnyák színekben szerepelt. A sportágban eddig egyszer fordult elő hasonló nagy tornán: a 2008-as Eb-n Andrej Klimovec a német, Vlagyimir pedig a fehérorosz gárdában játszott egymás ellen.
A több honosított játékossal felálló házigazda katari együttes - melyet egy hatvanfős, fizetett spanyol szurkolótábor buzdít a tornán - remek második félidei teljesítményével nyert az alsóházba került fehéroroszok ellen, és lett ezzel csoportmásodik az A csoportban, akárcsak az osztrákokat legyőző macedón együttes a B-ben.
  

Férfi-vb (Katar), 5. forduló, A csoport: Brazília–Chile 30:22, Spanyolország–Szlovénia 30:26, Katar–Fehéroroszország 26:22. A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 10, 2. Katar 8, 3. Szlovénia 6, 4. Brazília 4, 5. Fehéroroszország 2, 6. Chile 0 pont.

B csoport: Tunézia–Irán 30:23, Macedónia–Ausztria 36:31, Horvátország–Bosznia-Hercegovina 28:21. A csoport végeredménye: 1. Horvátország 10, 2. Macedónia 8, 3. Ausztria 5, 4. Tunézia 5, 5. Bosznia-Hercegovina 2, 6. Irán 0 pont.

 A nyolcaddöntő AB-ágának párosítása (vasárnap):
Spanyolország-Tunézia
Katar-Ausztria
Szlovénia-Macedónia
Brazília-Horvátország