2024. április 26., péntek

Milićevnek Törökországban is nyoma veszett

A belgrádi harmadik alapfokú bíróság a tanúk befolyásolásának veszélye miatt kedden 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte Saša Janković taxist, aki Luka Jovanović elgázolása után elszállította Marko Milićev ismerőseit. Miután a Mini Morris Countrymant vezető Milićev a baleset helyszínéről elmenekült, taxit hívott, átültette a vele utazó ismerőseit, ügyvédek névjegykártyájával látta el őket, meghagyva, hogy hallgassanak, majd azt parancsolta a taxisnak, hogy kövesse őt. Egyes belgrádi lapok szerint Milićevet a taxis segítségével találta meg a rendőrség. Mint megjegyzik, annak ellenére, hogy nem volt kivehető a taxi rendszámtáblája, a taxistábla alakja alapján beazonosították a taxitársaságot és nyomára bukkantak a taxisnak. Beszámolóik szerint Milićev állítólag megfenyegette a taxist. A taxiban Nikola Lepen, Dana Manevski, Tamara Bogdanović és Milica Novaković utazott, őket 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték. A taxist és az utasokat bűnpártolással gyanúsítják.

A Blic napilap úgy tudja, a cserbenhagyásos gázolás elsőrendű gyanúsítottjának nyoma veszett Törökországban. Kedd este vörös Interpol körözőlevelet állítottak ki ellene. Korábban délután a belgrádi harmadik alapfokú ügyészség az előzetes letartóztatás elrendelését kezdeményezte Milićev számára a harmadik alapfokú bíróságnál. A nemzetközi körözőlevél alapján Milićevet bárhol a világon letartóztathatják.

A sajtó tudomása szerint Milićev a Zvezdara városrészben tevékenykedő kábítószerekkel kereskedő bűnszervezet tagja, valamint egy újbelgrádi étterem társtulajdonosa és többszöri letartóztatása után változtatta meg vezetéknevét Markovićról Milićevre. A börtönből 2011-ben szabadult, ahol három és fél évet töltött gyilkossági kísérlet miatt. A rendőrség 2002-ben és 2003-ban is letartóztatta. Először gyilkossági kísérlet gyanújával, majd illegális fegyverviselésért. Először a zimonyi klán tagjaival együtt tartóztatták le. Bűnügyi aktája szerint Stuttgartban két év és két hónapot ült, valamint két feltételes börtönbüntetése is van, egy 10 hónapos és egy fél éves.