2024. április 26., péntek
ASZTALITENISZ

Bronzérmes lánykák

Lupulescu egyéniben is harmadik lett

Szerbia két harmadik hellyel fejezte be az olaszországi Riva del Gardában vasárnap véget ért 57. korosztályos Európa-bajnokságon. Mindkét dobogós hely a serdülő lányokhoz kapcsolódik: a Surján Szabina/Izabela Lupulescu kettős nagyot lépett előre, hiszen tavaly a csehországi Ostravában negyeddöntős volt, ezúttal azonban sikerült az éremszerzés. A harmadik helyen kiemelt, igencsak összeszokott kettős a negyeddöntőben 3:0-ra (7, 8, 9) nyert a spanyol Nigues/Garcia páros ellen, az elődöntőben pedig ugyanilyen arányban (2, 9, 7) kikapott a román Diaconu és a belga Lung alkotta, első kiemelt duótól, amely végül a döntőt is megnyerte 3:2-re a franciák párosa, Mostafavi/Le Scour ellen.


Lupulescu egyéniben is elődöntős volt: a negyeddöntőben a negyedik kiemelt orosz Kolist győzte le 4:0-ra (9, 4, 9, 3), az elődöntőben pedig a belga Lisa Lung ellen veszített 4:0-ra (9, 9, 11, 5), aki a döntőben játszmát sem tudott nyerni a román Adina Diaconu ellen. Surján Szabina a nyolcaddöntőben a spanyol színekben versenyző, Xuan Zhang ellen veszített 4:2-re (6, 7, –10, –4, 8, 5).

Az egyéni és páros versenyszámokban a magyarországi versenyzők egy érmet gyűjtöttek be, de abból a legfényesebbet. A második helyre rangsorolt Szudi Ádám/Ecseki Nándor alkotta kettős a negyeddöntőben az orosz Csernov/Iszmajlov párost győzte le 3:1-re, az elődöntőben pedig a svéd Kallberg/Ahlander duó ellen nyertek játszmaveszteség nélkül. A döntőben a magyar páros 2:1-es szetthátrányból fordított (–2, 2, –13, 4, 6) a portugál Chen/Costa páros ellen, és a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Szudi tavaly Lakatos Tamással lett aranyérmes, idén pedig nem zavarta, hogy új társa van, s megvédte címét.